Vuelta a Asturias: Raúl Alarcón geeft eindoverwinning extra glans met ritzege

Raúl Alarcón wint de slotrit van de Vuelta a Asturias in Oviedo en wordt eindwinnaar.

Vuelta a Asturias: Raúl Alarcón geeft eindoverwinning extra glans met ritzege

Na tweemaal een tweede plaats heeft Raúl Alarcón (W52-FC Porto) in de laatste rit van de Vuelta a Asturias alsnog een ritzege weten te pakken. In de slotrit met aankomst in Oviedo springt Alarcón weg op een klimmetje vlak voor de finish. In de resterende kilometers tot de meet houdt de 31-jarige Spanjaard stand, waardoor hij zijn eindoverwinning in de driedaagse extra glans geeft.

Nairo Quintana, die gisteren in de sneeuw won op de Alto del Acebo, probeert op een klimmetje kort voor de finish met een ultieme aanval nog de eindoverwinning in de wacht te slepen. De Colombiaan wordt echter vakkundig gecounterd door klassementsleider Alarcón. Even later rijdt de renner van W52-FC Porto Quintana zelfs uit het wiel.

In de Asturische hoofdstad verdedigt Alarcón vervolgens zijn voorsprong. Zeven seconden achter de jubelende eindwinnaar wordt Óscar Sevilla tweede voor Joao Benta. In het eindklassement heeft Alarcón een voorsprong van een halve minuut op Nairo Quintana. Sevilla bezet de derde stek op het podium op iets meer dan een minuut van de laureaat.

Quintana is desondanks tevreden met zijn prestatie: "Ik voel dat ik klaar ben voor de Giro d'italia."

Foto: W52-FC Porto