Selectie BMC Giro: Van Garderen kopman, speciale rol voor Dennis

Rohan Dennis gaat naar Giro om te leren als klassementsrenner.

Selectie BMC Giro: Van Garderen kopman, speciale rol voor Dennis
  • Rohan Dennis Rohan Dennis

De Amerikaanse ploeg BMC heeft zijn selectie vrijgegeven voor de Giro d'Italia. Tejay van Garderen is de kopman van het team. Rohan Dennis wil te weten komen wat hij waard is als klassementsrenner.

Met de Giro-start in aantocht lopen de selecties van de deelnemende teams binnen. Vandaag heeft ook BMC zijn selectie bekend gemaakt. Het mikt voor het klassement op de Amerikaan Tejay van Garderen.

Van Garderen beseft dat hij de Tour de France nooit zal winnen en probeert het daarom dit jaar in de Giro. "Er zijn voldoende kilometers tegen de klok en er staat een mooi aantal bergritten op het menu", zegt Van Garderen. "Het is een evenwichtige grote ronde. Maar wel een zware en daar hou ik van."

Dennis komt om te leren

Een andere interessante naam aan de start is die van Rohan Dennis. De Australiër wil te weten komen wat hij waard is als klassementsrenner.  “Ik moet nog veel leren en moet ergens beginnen”, zegt hij. “Als je kan leren om de Giro te rijden als klassementsrenner, dan kan je elke grote ronde aan. Het allerbeste scenario voor mijn eerste keer ooit zal zijn als ik met al mijn huid in Milaan aankom, met een top vijf of top tien plek in het algemeen klassement en met een etappezege.”

Verder neemt BMC met Dylan Teuns en Ben Hermans ook twee Belgen mee naar de Giro.

De selectie van BMC voor de Giro d'Italia:

Rohan Dennis (AUS)

Silvan Dillier (AUS)

Tejay van Garderen (VS)

Ben Hermans (BEL)

Manuel Quinziato (ITA)

Joey Rosskopf (VS)

Manuel Senni (ITA)

Dylan Teuns (BEL)

Francisco Ventoso (SPA)

Foto: Cor Vos