Eindstreep: wat gebeurde er op 25 april

Wat gebeurde er allemaal op 25 april? Eindstreep somt het voor je op.

Eindstreep: wat gebeurde er op 25 april

Eindstreep zet zoals gebruikelijk een streep onder het nieuws van de dag.

Met op 25 april:

Felline opent Romandië met proloogzege

Fabio Felline won de proloog in de Ronde van Romandië. De Italiaan was de snelste over het 4,8 kilometer lange, natgeregende parkoers in Aigle. Daar is ook het hoofdkantoor van de wereldwielerbond UCI gevestigd. Felline is tevens de eerste leider in de Zwitserse WorldTour-koers. Morgen staat een aankomst bergop richting Champéry op het menu.

Porte klaar voor Zwitserse strijd met Froome

Richie Porte heeft zin in zijn eerste rechtstreekse duel met Chris Froome. Dat gevecht vindt vanaf vandaag plaats in de Ronde van Romandië. De Australiër deed zijn zegje tegenover Cyclingnews. "Het is de eerste keer dat ik mezelf goed kan afzetten tegen Chris", aldus de winnaar van de Tour Down Under. "Ik weet dat hij in het verleden twee keer won in Romandië, maar ik weet niet hoe het met zijn vorm zit."

Porte won in januari al de Tour Down Under.

Stel dat hij Froome verslaat? "Dan is dat mentaal heel goed. We weten niet hoe Froome het gaat doen, ook niet hoe ik het ga doen. Maar er zijn nog meer Tourfavorieten in Romandië aanwezig. Tot aan juli krijgen we vormindicaties, maar de Tour is nog heel ver weg."

Bardiani-CSF en Bora-Hansgrohe openbaren Giro-selecties

Bardiani-CSF stuurt negen vrijbuiters naar de Giro d'Italia. Met Nicola Boem, Giulio Ciccone en Stefano Pirazzi heeft de Italiaanse ploeg van de familie Reverberi drie renners in de selectie die reeds een etappe wonnen in de ronde van hun eigen land. Nicola Ruffoni is de man voor de sprints.

Bora-Hansgrohe gaat ook met een ploeg zonder al te veel klassementsambities naar Italië. Wellicht dat de Oostenrijker Patrick Konrad toch voor een goede eindklassering zal gaan, de klimmer werd al zevende in de Ronde van het Baskenland. Sam Bennett en Matteo Pelucchi verzorgen de sprints van de Duitse ploeg.

Froome ziet in Valverde grote concurrent voor Tourzege

Chris Froome houdt serieus rekening met Alejandro Valverde voor de eindzege in de Tour de France. Dat zei de Brit op een persconferentie voorafgaand aan de Ronde van Romandië die vandaag van start gaat. "Hij is tot nu toe in geweldige vorm", vertelde Froome. "Ik kan alleen maar bewonderen hoe hij tot nu toe gereden heeft."

De Brit is benieuwd naar de plannen van de Spaanse armada: "Ik weet niet wat Movistar Team voor plannen heeft in juli maar als Alejandro deze vorm heeft, is hij in juli de te kloppen man. Zeker in een Tour de France die kan afhangen van bonificatieseconden."

Foto's: Cor Vos