Eindstreep: wat gebeurde er op 21 april

Wat gebeurde er allemaal op 21 april? Eindstreep somt het voor je op.

Eindstreep: wat gebeurde er op 21 april

Eindstreep zet iedere dag een streep onder al het dagelijkse nieuws.

Vandaag gebeurde het volgende:

Thomas wint Tour of the Alps

Geraint Thomas werd de eindwinnaar in de Tour of the Alps. In de slotrit over de Monte Bondone naar Trento kwam zijn eindzege niet in gevaar, mede door goed werk van ploeggenoot Mikel Landa. De slotetappe eindigde in een sprint der klassementsrenners, waarin Thibaut Pinot nu wel de snelste was. Gister werd hij nog nipt gevloerd door Matteo Montaguti.

Pinot klopte Brent Bookwalter en eindwinnaar Thomas in de sprint.

Ruffoni sprint naar tweede zege in Kroatië

De vierde etappe in de Ronde van Kroatië liep uit op een massasprint. Daarin was Nicola Ruffoni van Bardiani-CSF degene die voor de tweede dag op rij mocht juichen. Vincenzo Nibali is de nieuwe klassementsleider. Vluchter Alan Marangoni leek te winnen, maar werd op 25 meter van de streep gepakt.

Van Avermaet heeft niets te verliezen in Luik

Greg van Avermaet plakt Luik-Bastenaken-Luik aan zijn voorseizoen vast. De olympisch kampioen start zonder druk in Wallonië. Dat vertelde hij aan Sporza. "Ik wil kijken of ik een goed resultaat kan halen, want ik reed al vier jaar niet meer in Luik", aldus Van Avermaet. "Ik voel me in orde. Het was een lang voorjaar, maar voel me nog goed."

De winnaar van Parijs-Roubaix start naar eigen zeggen zonder druk. "Ik start niet als favoriet. En mijn voorjaar was al goed. Ik heb helemaal niets te verliezen."

UCI schorst Grivko anderhalve maand

De UCI legde Andriy Grivko een schorsing van 45 dagen op. Dat maakte de wereldwielerbond bekend in een persbericht. "De UCI kondigt aan dat de Disciplinaire Commissie beslist heeft om Andriy te schorsen voor een periode van 45 dagen", staat er te lezen in het artikel.

De schorsing gaat in op 1 mei en loopt af op 14 juni. "Dit naar aanleiding van een incident dat plaats vond tijdens de Dubai Tour op 2 februari 2017." In de Dubai Tour kreeg Grivko het aan de stok met Marcel Kittel tijdens een waaieretappe. In de zandstorm ontstond er wat ruzie tussen Kittel en een ploeggenoot van de Oekraïner, waarna die met zijn vuisten tekeer ging.

Tour of California komt met elektrische motoren in tijdrit

De Tour of California gaat een partnerschap aan met Zero Motorcycles. Dit om tijdens de tijdrit in en rond Big Bear Lake gebruik te maken van elektrische motorfietsen. Dat meldt Cycling Weekly

De organisatie van de Tour of California - dit jaar toegetreden tot de WorldTour - zegt dat de elektrische motoren meerdere voordelen hebben. "Ze zijn minder schadelijk, beter voor de renners en ze stoten minder chemicaliën uit die de renners kunnen inhaleren."

Ook Zero Motorcycles is blij met de samenwerking: "Het is een prestigieuze koers", aldus Todd Andersen, hoofd van Marketing bij Zero Motorcycles. "We willen later de Zero-motoren in meerdere etappes van de Tour of California gebruiken."

Foto's: Cor Vos