Wellens: 'We moeten zorgen dat Gold Race een zware wedstrijd wordt'

Tim Wellens praat voorafgaand aan de Amstel Gold Race over zijn kansen.

Wellens: 'We moeten zorgen dat Gold Race een zware wedstrijd wordt'
  • Tim Wellens Tim Wellens

Tim Wellens won dit voorjaar al drie koersen. De aankomende week staat voor de Vlaamse Limburger in dienst van een vierde zege.

"Dit is de periode waar ik al lang naar uitkijk", vertelt de renner van Lotto Soudal aan Sporza. "Tot nu toe was mijn voorjaar niet slecht. Winst in drie koersen en een derde plaats in de Strade Bianche, wat mijn eerste doel van het seizoen was."

Hij blikt graag vooruit op de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "Nu komt mijn tweede doel eraan. De benen voelen goed aan. Mijn vierde plaats in de Brabantse Pijl was daar een bevestiging van."

Het nieuwe parkoers vindt Wellens niet per se slecht. "Als het zo een zware koers wordt, is dat in mijn voordeel. We moeten er zelf ook voor zorgen dat het een lastige wedstrijd wordt. Dan zijn de helpers in de finale weg."

En landgenoten Philippe Gilbert en Greg van Avermaet? "Dat kunnen bondgenoten zijn. Die willen ook graag koers maken. Ik acht de kans dat een grote groep gaat sprinten klein. Dat scenario willen veel teams voorkomen."

Foto: Cor Vos