Eindstreep: wat gebeurde er op 14 april

Wat gebeurde er op 14 april 2017? Eindstreep somt het voor je op.

Eindstreep: wat gebeurde er op 14 april

Wat gebeurde er op 14 april 2017? Eindstreep somt het voor je op.

Met vandaag in het nieuws:

Valverde vindt parkoers Gold Race niet selectief genoeg

Alejandro Valverde is niet helemaal tevreden met het nieuwe parkoers van de Amstel Gold Race. Dat vertelde de Spanjaard tijdens de Ronde van Catalonië al aan Cyclingnews. "De route is in mijn optiek slechter dan voorheen", aldus El Imbatido. "Dat komt doordat hij volgens mij niet even selectief is als met de aankomst boven op de Cauberg."

Dat wil niet zeggen dat het helemaal niets is, stelt de Spanjaard. "Het is nog steeds een ongelooflijk zware koers, maar hij is niet uitdagend." Op het oude parkoers was de bijna 37-jarige kopman van Movistar Team de te kloppen man geweest. Hij verkeert in geweldige vorm: in 23 koersdagen boekte hij al 9 overwinningen.

Alejandro Valverde won onder meer de Ronde van het Baskenland.

Vos ziet Amstel Gold Race als boost voor vrouwenwielrennen

Marianne Vos is in haar nopjes met de nieuwe Ardennenklassiekers voor vrouwen. De Waalse Pijl was er al een aantal jaar, sinds 2017 zijn ook de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik van de partij.

Vos ziet in deze koersen de aanjager voor het vrouwenwielrennen. "Deze wedstrijden hebben een bekende naam. Dat wij ze nu alle drie mogen rijden, zorgt voor meer aandacht voor onze sport. Het geeft een boost aan het vrouwenwielrennen."

Fietsen en wielen CCC Sprandi Polkowice gestolen in Limburg

De Poolse ploeg CCC Sprandi Polkowice is in de nacht van donderdag op vrijdag bestolen van al haar fietsen en reservewielen.

Dat meldt de Pro Continentale formatie op Twitter. "Slecht nieuws vanuit Nederland", aldus de ploeg in een Tweet. "In de nacht van donderdag op vrijdag zijn al onze fietsen en reservewielen gestolen van onze truck."

Nuyens: 'Niet zeker dat Van Aert in 2018 op de weg rijdt'

Nick Nuyens, ploegleider van Wout van Aert, zegt dat het nog niet zeker is dat de wereldkampioen veldrijden volgend jaar op de weg rijdt. Dat vertelde de winnaar van de Ronde van Vlaanderen van 2011 aan Sporza. "Hij zal een volledig seizoen in het veld rijden. Het is echter geen geheim dat hij ambities heeft op de weg."

Het Laatste Nieuws kwam eerder deze week met het bericht dat Van Aert in 2018 vanaf de Omloop Het Nieuwsblad tot Parijs-Roubaix op de weg wil rijden. "Hij blijft in de eerste plaats crosser", aldus Nuyens.

Foto's: Cor Vos