HomeRetroRetro: 13 jaar na Knaven wint Terpstra Parijs-Roubaix 2014

Retro: 13 jaar na Knaven wint Terpstra Parijs-Roubaix 2014

Dag op dag drie jaar geleden won Niki Terpstra Parijs-Roubaix na een sluwe aanval in het slot.

2014 is een absoluut topjaar voor Niki Terpstra. Hij wint zowel Dwars door Vlaanderen als Parijs-Roubaix. In retro blikken we terug op zijn mooie zege in de Hel.

Tom Boonen probeert op 60 kilometer van de streep de koers open te breken op de stenen van Orchies. Hij krijgt met Thor Hushovd en Geraint Thomas enkele mooie namen mee. Maar de twee weigeren fatsoenlijk mee te werken en de vlucht gaat niet door. 

De beslissing laat op zich wachten tot op Carrefour de l’Arbre. Hier scheiden zich vijf renners af. Sep Vanmarcke, Fabian Cancellara, John Degenkolb, Zdenek Stybar en Peter Sagan. De vijf leiders lijken een gooi te doen naar winst, maar treuzelen iets te lang op weg naar Roubaix. Er kunnen een aantal renners aansluiten, waaronder Boonen en Terpstra. Iedereen in de kopgroep kijkt naar Boonen en Terpstra maakt daar handig gebruik van. De Amsterdammer glipt weg op zes kilometer van de streep en ze zien hem niet meer terug.

Achteraf maakt Terpstra een leuk filmpje vanop het podium. Daarop is te zien dat hij de kassei van vermoeidheid maar met veel moeite in de lucht kan heffen. (zie onderstaande video)

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere over Dalton-strategie in ploegentijdrit Vuelta: ‘We moeten puzzel juist leggen’

De Vuelta begint aanstaande vrijdag met een ploegentijdrit en dat kan Patrick Lefevere wel...

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Meer zoals dit

Terugblikken: de eerste regenboogtrui van Marianne Vos in 2004

Een wielerlegende dient zich aan in Verona.

Bindende terugkijktip na aankondiging afscheid: Tom Dumoulin z’n magistrale zege op Cumbre del Sol in de de Vuelta van 2015

Tom stopt, maar Cumbre del Sol blijft altijd! Onze redacteur over wat hem betreft de mooiste zege van Dumoulin, waarmee je iedere niet-wielerliefhebber wielerfan maakt. Over tenor Tom en winnen van een hobo en een fluit. Bedankt voor deze, en al die andere schitterende momenten, Tom!

Video | Storm in Nederland, dat kan maar één ding betekenen: terugkijken naar de Gent-Wevelgem van 2015, waar Geraint Thomas de berm in waaide

Storm in Nederland. De perfecte aanleiding om nog eens de heerlijke beelden terug te kijken van die legendarische Gent-Wevelgem.