Eindstreep: Wat gebeurde er op 11 april?

Het wielernieuws vandaag niet kunnen opvolgen? Geen nood, eindstreep somt het voor u op!

Eindstreep: Wat gebeurde er op 11 april?

Eindstreep zet letterlijk een streep onder alles wat er die dag in de wielerwereld is gebeurd.

Vandaag stond blessurenieuws centraal in de wielerwereld. 

Fabio Aru moet passen voor de Giro d'Italia

Slecht nieuws voor Astana. De Kazachse formatie ziet haar kopman voor de komende Ronde van Italië uitvallen. Fabio Aru sukkelt met een slijmbeursontsteking aan de knie. De Italiaan liep de blessure op bij een val tijdens een trainingsrit. Aru reageert teleurgesteld. "Ik was al langer aan het dromen over de start van de Giro in mijn Sardinië en ik was me al maanden aan het voorbereiden. Maar met spijt in het hart moet ik afzeggen." De afzegging van de Sardijn is wel goed nieuws voor de Nederlanders. Mollema, Dumoulin en Kruijswijk hebben nu een te duchten concurrent minder voor de top vijf.

Alaphilippe zegt af voor de Ardennenklassiekers

Een val in de Ronde van het Baskenland hypothekeert ook de kansen van Alaphilippe in de Ardennenklassiekers. De kopman van Quick-Step Floors ondervindt te veel hinder aan zijn knie. Op Instagram gaf Alaphilippe een korte reactie op zijn forfait. "Ik ben erg ontgoocheld dat ik mijn forfait voor de komende klassiekers moet aankondigen", schrijft de Fransman. "Ik heb sinds die val in het Baskenland last aan mijn knie en moet dus een rustperiode van onbepaalde duur inlassen. Mijn voorjaar eindigt nu."

Bouhanni wint 66 kilogram kaas na overwinning in Parijs-Camembert

Eindigen doen we met de overwinning van Nacer Bouhanni in Parijs-Camembert. De Fransman haalde het in een massasprint voor Samuel Dumoulin en Kévin Réza. Een leuke bijkomstigheid: de winnaar van Parijs-Camembert wint traditioneel zijn lichaamsgewicht aan kaas. Met zijn 66 kilogram kan Bouhanni alvast beginnen uitkijken naar een extra koelkast.