Aru moet verstek laten gaan voor Giro

"Ik vind dit heel jammer en ben heel ontgoocheld."

Aru moet verstek laten gaan voor Giro

Fabio Aru zal in Sardinië niet aan de start komen van de Giro d'Italia. De Italiaan sukkelt met een slijmbeursontsteking aan de knie.

Fabio Aru kwam tien dagen geleden ten val op trainingskamp in de Sierra Nevada. Volgens Astana reed Aru lek en ontplofte vervolgens zijn voorband. "Fabio moet tien dagen volledige rust en behandeling in acht nemen, op 20 april volgt er bijkomend onderzoek", meldt Astana. "Het management heeft besloten dat Fabio niet zal deelnemen aan de Giro van 2017, het verdere verloop van zijn koerskalender volgt van zodra hij helemaal hersteld is."

Aru zelf is zeer teleurgesteld.  "Ik vind dit heel jammer en ben erg ontgoocheld", reageert de kopman van Astana. "Ik was al langer aan het dromen over de start van de Giro in mijn Sardinië en was me al maanden aan het voorbereiden. Met spijt in het hart moet ik afmelden."

De afwezigheid van Aru kan in de kaart spelen van de Nederlandse kopstukken die deelnemen aan de Giro. De Italiaan was namelijk een serieuze concurrent van Mollema, Kruijswijk en Dumoulin.

Foto: Cor Vos