Eindstreep: wat gebeurde er op 10 april

Wat gebeurde er allemaal op 10 april 2017? Eindstreep somt het voor je op.

Eindstreep: wat gebeurde er op 10 april

Eindstreep zet letterlijk een streep onder alles wat er die dag in de wielerwereld is gebeurd.

Geen koersen vandaag, maar wee zetten de belangrijkste gebeurtenissen voor u op een rijtje:

Sagan heeft in Roubaix meer nodig dan enkel goede benen

Peter Sagan was aangeslagen, maar nuchter na Parijs-Roubaix. Net als in Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen kon de wereldkampioen niet winnen. Sagan eindigde als 38ste. "Het was een snelle en lastige Parijs-Roubaix", reageerde de wereldkampioen op Instagram.

"Mijn ploeggenoten werkten de hele dag hard voor me, maar in goede positie had ik pech. Zoals ik eerder zei: om Parijs-Roubaix te winnen heb je meer dan een goede vorm en goede benen nodig. Het hoort bij het wielrennen, we gaan het volgend jaar opnieuw proberen."

Boonen dacht geen moment Parijs-Roubaix te kunnen winnen

Tom Boonen reed gisteren zijn allerlaatste koers ooit. Maar in Parijs-Roubaix kon hij geen potten breken. Het pakken van een vijfde zege in Parijs-Roubaix en op die manier alleen recordhouder worden, zat er op geen enkel moment in volgens de wereldkampioen van 2005. "De koers is nooit echt opengebroken. Met de rugwind in het begin en schuin op kop op de lastigste kasseistroken was het moeilijk om te schiften."

Toch probeerde de Bom van Balen het een aantal keer. "Maar er zat niet genoeg op. De omstandigheden waren er niet naar, de benen ook niet. Er waren te veel andere renners mee om iets te kunnen forceren", vertelde Boonen.

Tom Boonen kwam als dertiende over de streep in Roubaix.

Feest in ploegleiderswagen BMC na zege Van Avermaet

Bij BMC gingen alle remmen los na de zege van olympisch kampioen Greg van Avermaet in Parijs-Roubaix. Dat leverde de volgende beelden op:

Foto's: Cor Vos