HomeKlassiekersQuick-Step Floors volledig in dienst van Boonen in Roubaix

Quick-Step Floors volledig in dienst van Boonen in Roubaix

Quick-Step Floors zal er alles aan doen om Tom Boonen in zijn laatste wedstrijd aan de zege te helpen.

Tom Boonen start zondag in Parijs-Roubaix in zijn laatste koers als prof. Zijn ploeg Quick-Step Floors wil er alles aan doen om de Belg te doen winnen.

Dat vertelden onder meer Zdenek Stybar en Niki Terpstra aan Sporza. “Ik zal zaterdagavond wel ontdekken wat mijn taak is”, aldus de Tsjech. “Ik wil gewoon dat Tom wint en wil dat historische moment meemaken”, vertelt hij over zijn 36-jarige ploeggenoot.

Momenteel staat Boonen op vier zeges in Parijs-Roubaix. Daarmee is de Bom van Balen recordhouder, samen met Roger de Vlaeminck. Boonen wil alleen recordhouder worden en Stybar gaat hem daarbij helpen. “Of ik me wil wegcijferen? Absoluut. Ik ben de laatste weken aan het genieten. Zoveel aandacht, dat gaan we nooit meer meemaken. En de ploeg geniet mee.”

Ook Niki Terpstra, zelf winnaar in 2014, wil voor Boonen werken. De Nederlander is echter wat milder in zijn commentaar. “Als het moet, cijfer ik me weg. Maar Parijs-Roubaix moet nog altijd gereden worden. We kunnen de koers niet regisseren, al leek dat de voorbije weken wel zo.” 

De Nederlander voelt zich goed. “Mijn vorm is super en Roubaix ligt me heel goed. Ik heb er veel zin in. Het is de laatste koers van een zeer geliefde collega. Ik hoop dat we met Tom geschiedenis kunnen schrijven.”

‘Dit jaar nog meer bekeken’

Boonen zelf is tevreden over de collegialiteit van zijn ploeggenoten. “Blijkbaar krijg ik zeven ploegmaten in dienst”, lacht de wereldkampioen van 2005. “Ik kan me niet herinneren hoe lang dat geleden is. Het is een vorm van respect van de ploeggenoten naar mij. Maar ook zij kunnen profiteren van de wedstrijdsituatie. Ik zal dit jaar nog meer bekeken worden.”

De Belg vindt de sterkte van zijn ploeg een grote kracht. “Het is leuk dat je ploeggenoten hebt die ook kunnen winnen.” Het zal volgens Boonen keihard eraan toe gaan. “Er wordt door mijn afscheid heel veel over mij gepraat, maar het blijft een koers. De anderen zullen er geen erehaag voor mij van maken.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Drama vermeden: Mathieu van der Poel botste met fotograaf tijdens wedstrijd

Een veiligheidszone tussen het parkoers en het publiek moest er voor zorgen dat er...

Vader Adrie: ‘Die sprint van Mathieu gaan we het maar niet over hebben… We weten allemaal dat hij een killer is’

In gesprek met WielerFlits vertelde Adrie na afloop over de wereldtitel in het veld....

Wout van Aert na WK cross: ‘Ik heb het eerste halfuur enorm afgezien om het wiel van Mathieu te houden’

Na afloop deed Van Aert zijn verhaal over het WK veldrijden bij Sporza. "Ik...

Van der Poel heeft mooie woorden over voor Van Aert: ‘We pushen elkaar al tien jaar naar een hoger niveau’

Waar iedereen een move verwachtte bij de balkjes wachtte Mathieu van der Poel uiteindelijk...

Meer zoals dit

Armstrong: ‘Patrick Lefevere moet razend zijn na de Ronde!’

Lance Armstrong denkt dat ploegbaas Patrick Lefevere ontploft is na de magere prestaties van zijn team Quick Step-Alpha Vinyl in de Ronde van Vlaanderen.

Mathieu van der Poel: ‘Nog nooit zo verzuurd geweest op de Paterberg’

Mathieu van der Poel was euforisch na afloop van zijn tweede zege in de Ronde van. Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix bekende na afloop alle zeilen bij te moeten zetten om Tadej Pogacar te volgen.

Video | Van Aert past definitief voor Ronde van Vlaanderen

Wout Van Aert past definitief voor de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kampioen heeft positief getest op corona.