Quick-Step Floors volledig in dienst van Boonen in Roubaix

Quick-Step Floors zal er alles aan doen om Tom Boonen in zijn laatste wedstrijd aan de zege te helpen.

Quick-Step Floors volledig in dienst van Boonen in Roubaix

Tom Boonen start zondag in Parijs-Roubaix in zijn laatste koers als prof. Zijn ploeg Quick-Step Floors wil er alles aan doen om de Belg te doen winnen.

Dat vertelden onder meer Zdenek Stybar en Niki Terpstra aan Sporza. "Ik zal zaterdagavond wel ontdekken wat mijn taak is", aldus de Tsjech. "Ik wil gewoon dat Tom wint en wil dat historische moment meemaken", vertelt hij over zijn 36-jarige ploeggenoot.

Momenteel staat Boonen op vier zeges in Parijs-Roubaix. Daarmee is de Bom van Balen recordhouder, samen met Roger de Vlaeminck. Boonen wil alleen recordhouder worden en Stybar gaat hem daarbij helpen. "Of ik me wil wegcijferen? Absoluut. Ik ben de laatste weken aan het genieten. Zoveel aandacht, dat gaan we nooit meer meemaken. En de ploeg geniet mee."

Ook Niki Terpstra, zelf winnaar in 2014, wil voor Boonen werken. De Nederlander is echter wat milder in zijn commentaar. "Als het moet, cijfer ik me weg. Maar Parijs-Roubaix moet nog altijd gereden worden. We kunnen de koers niet regisseren, al leek dat de voorbije weken wel zo." 

De Nederlander voelt zich goed. "Mijn vorm is super en Roubaix ligt me heel goed. Ik heb er veel zin in. Het is de laatste koers van een zeer geliefde collega. Ik hoop dat we met Tom geschiedenis kunnen schrijven."

'Dit jaar nog meer bekeken'

Boonen zelf is tevreden over de collegialiteit van zijn ploeggenoten. "Blijkbaar krijg ik zeven ploegmaten in dienst", lacht de wereldkampioen van 2005. "Ik kan me niet herinneren hoe lang dat geleden is. Het is een vorm van respect van de ploeggenoten naar mij. Maar ook zij kunnen profiteren van de wedstrijdsituatie. Ik zal dit jaar nog meer bekeken worden."

De Belg vindt de sterkte van zijn ploeg een grote kracht. "Het is leuk dat je ploeggenoten hebt die ook kunnen winnen." Het zal volgens Boonen keihard eraan toe gaan. "Er wordt door mijn afscheid heel veel over mij gepraat, maar het blijft een koers. De anderen zullen er geen erehaag voor mij van maken."

Foto: Cor Vos