Roglic na ritzege Baskenland: 'Wist dat dit het moment was'

Primoz Roglic sprak over zijn winst in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland.

Roglic na ritzege Baskenland: 'Wist dat dit het moment was'
  • Primož Roglič Primož Roglič

Primoz Roglic was na afloop van de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland enorm blij. De Sloveen sprong in de slotkilometers weg en bleef het peloton voor.

In de finale had hij al twee eerdere pogingen gewaagd. Op de Alto El Vivero probeerde hij het een kilometer voor de top en toen Alejandro Valverde de boel eenmaal boven stillegde, zag Roglic een nieuwe kans. Gele trui David de la Cruz greep hem, maar bij het binnen rijden van Bilbao zag de renner van Team LottoNL-Jumbo opnieuw zijn kans.

"Er werd veel aangevallen", begon de Sloveen zijn relaas. "Toen ik voorin zat, wist ik dat dit het moment was." Roglic maakte gebruik van de vertwijfeling in het peloton en sloeg een gat. "Ik heb er na mijn demarrage alles aan gedaan om mijn voorsprong te behouden." De la Cruz ging opnieuw achter hem aan, maar moest even later zijn achtervolging staken.

"Ik ben vol blijven gaan tot aan de finish", ging Roglic zijn verhaal verder. "Ik heb hier geen woorden voor. Ik ben erg blij met deze zege en dat het plan geslaagd is." Het was de tweede seizoenszege voor de ex-schansspringer, na de eindzege in de Ronde van de Algarve.

Foto: Cor Vos