Gehavende Vanmarcke moet passen voor Parijs-Roubaix

Sep Vanmarcke kan zondag niet starten in Parijs-Roubaix. "Ik ben zeer, zeer ontgoocheld."

Gehavende Vanmarcke moet passen voor Parijs-Roubaix
  • Sep Vanmarcke Sep Vanmarcke

Sep Vanmarcke kan zondag niet starten in Parijs-Roubaix. "Ik ben zeer, zeer ontgoocheld", vertelt Vanmarcke op de website van Cannondale-Drapac.

Het is niet het voorjaar van Sep Vanmarcke. De Belg begon het seizoen uitstekend met een derde plaats in de Omloop het Nieuwsblad. Daarna begon de tegenspoed: een val in de Strade Bianche, maagproblemen en als dieptepunt een lelijke valpartij afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen.

'Kan handen niet bovenop stuur leggen"

Vanmarcke hield aan zijn tuimelperte behoorlijk wat schaafwonden en een gebroken pink over. Het is die pink die hem het meeste zorgen baart. "Mijn handen zijn het grootste probleem", zegt hij. "Door mijn gebroken pink kan ik mijn handen niet boven op mijn stuur leggen." Aan zijn linkerkant heeft Vanmarcke dan weer veel vel verloren. "Met links is remmen onmogelijk. En verder heb ik last van mijn rechterknie. Neen, het is zinloos om zondag mee te rijden."

De ontgoocheling is immens bij de West-Vlaming. "Ik ben zeer, zeer ontgoocheld. Ik ben op 1 november keihard beginnen te trainen. Ik dacht alleen aan deze voorjaarswedstrijden. In de Omloop liet het nog goed, maar vanaf de Strade Bianche is het de verkeerde kant opgegaan. Dit is een grote teleurstelling", besluit pechvogel Vanmarcke.



Foto: Cor Vos