Gilbert laat eindzege Driedaagse De Panne-Koksijde niet meer los

Philippe Gilbert heeft de Driedaagse De Panne-Koksijde aan zijn palmares toegevoegd. De voorsprong van de Belg van Quick...

Gilbert laat eindzege Driedaagse De Panne-Koksijde niet meer los
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Philippe Gilbert heeft de Driedaagse De Panne-Koksijde aan zijn palmares toegevoegd. De voorsprong van de Belg van Quick-Step Floors kwam niet meer in het geding in de afsluitende tijdrit.

De afsluitende tijdrit van de Driedaagse De Panne-Koksijde wordt traditiegetrouwen verreden in De Panne. Met de start op Markt en de finish 14, 2 kilometer later op de Zeelaan begon Brice Feillu om 14.30 uur als eerste aan de race tegen de klok.

De dagzege ging naar Luke Durbridge. De renner van Orica-Scott bleef Sylvain Chavanel (Direct Energie) nipt voor. Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) werd derde in de race tegen de klok.

Leider Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) kende een voorsprong van vijftig tellen op zijn naaste belager Matthias Brändle (Trek-Segafredo) dankzij zijn solozege in de eerste etappe. De Oostenrijker knabbelde wel wat van zijn achterstand af, maar genoeg was het niet.

Het was voor Gilbert de zesde zege van een eindklassement: driemaal de Ster ZLM Toer (2009, 2011 en 2014), de Tour of Belgium (2011) en de Tour of Beijing (2014).