Van Avermaet klopt Gilbert in E3 Prijs Vlaanderen

Greg Van Avermaet heeft op overtuigende wijze de E3 Prijs Vlaanderen op zijn naam geschreven. In een sprint met drie was...

Van Avermaet klopt Gilbert in E3 Prijs Vlaanderen
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet heeft op overtuigende wijze de E3 Prijs Vlaanderen op zijn naam geschreven. In een sprint met drie was de renner van BMC sneller dan metgezellen Philippe Gilbert en Olivier Naesen.





Op 40 kilometer van de meet ontsnapten de drie uit een kopgroep waar onder anderen Sep Vanmarcke deel uitmaakte. De kloof werd snel uitgediept naar een minuut, onder meer doordat Quick Step in de groep daarachter alles stil legde. Nadat ook wereldkampioen Peter Sagan nog betrokken raakte bij een valpartij was de weerstand bij de achtervolgers gebroken. Gilbert probeerde nog van zijn twee medevluchters af te komen, maar daarin slaagde de Belgische kampioen niet.



In de sprint verraste Naesen met een vroege uitval, maar Van Avermaet reageerde sterk. Gilbert kwam nog dichtbij maar de winst was voor de Olympisch kampioen van Rio. Het is na de Omloop Het Nieuwsblad de tweede klassieke zege voor Van Avermaet dit seizoen.