Groenewegen geeft visitekaartje af

Dylan Groenewegen maakte gisteren indruk in Dwars door Vlaanderen. De renner van LottoNL-Jumbo won makkelijk de sprint v...

Groenewegen geeft visitekaartje af
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen maakte gisteren indruk in Dwars door Vlaanderen. De renner van LottoNL-Jumbo won makkelijk de sprint voor de vijfde plaats.



Dylan Groenewegen heeft er ongetwijfeld een goed nachtrust opzitten na zijn puike prestatie van gisteren. De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor beloften bewees dat hij meer is dan alleen een sprinter.

Wist dat vorm goed was



De Nederlander toonde zich achteraf dan ook bijzonder opgetogen op de ploegwebsite. “Jammer dat het niet een sprint voor de overwinning was, maar het is een goed teken dat ik er de hele wedstrijd bij zat”, aldus Groenewegen. “Ik wist dat de vorm goed was, maar ik rijd hier natuurlijk voor de overwinning. Vandaag waren er vier beter.”

Optimistisch voor de toekomst



Na zijn vierde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne van vorig jaar, toont Groenewegen dus opnieuw dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat in de klassiekers. “Ik voelde mij een stuk beter dan in Het Nieuwsblad en ik kwam relatief goed over de klimmetjes. In de finale voelde ik mij nog verrassend fris. Met een vijfde plek mag ik blij zijn, maar ik hoop hier terug te komen om voor de overwinning mee te doen.”

Foto: Cor Vos