Vanmarcke na val: "Ik raak klaar voor de Ronde van Vlaanderen"

Vanmarcke zit in het sukkelstraatje na zijn val in de Strade Bianche. De Belg viel zwaar op zijn ribbenkast. Toch ziet h...

Vanmarcke na val: "Ik raak klaar voor de Ronde van Vlaanderen"

Vanmarcke zit in het sukkelstraatje na zijn val in de Strade Bianche. De Belg viel zwaar op zijn ribbenkast. Toch ziet hij het positief. "Ik zie geen probleem voor de Ronde van Vlaanderen."

Sep Vanmarcke maakte deze winter de overstap van LottoNL-Jumbo naar Cannondale-Drapac om eindelijk te scoren in de Vlaamse voorjaarskoersen. Vanmarcke zag echter al vroeg roet in het eten gegooid met een zware val in de Strade Bianche. Sindsdien heeft de West-Vlaming pijn aan de ribbenkast.



Pijn nog aanwezig



"De pijn is nog steeds aanwezig", legt Vanmarcke uit aan Sporza. "Ik had gehoopt dat de last sneller zou weggaan, maar de dokters hadden me gezegd dat het zo'n vier weken kon duren." De opluchting was dan ook groot toen Vanmarcke dit weekend verbetering voelde. "Het gaat de goede kant uit, ik heb dit weekend op training geprobeerd om diep te gaan en dat ging vrij goed."

Tirreno-Adriatico niet zoals gepland



Vanmarcke reed de Tirreno als voorbereiding op de voorjaarsklassiekers maar kon daarin niet voluit gaan. Een 87e plaats in de vierde etappe was zijn beste prestatie  in de Italiaanse rittenkoers. "Tirreno-Adriatico was niet de gewenste voorbereiding, dus het is een vraagteken hoe ik naar de komende wedstrijden afzak." 

Top in Ronde van Vlaanderen



Toch denkt Vanmarcke dat er geen probleem is met het oog op de Ronde van Vlaanderen. Die vindt plaats op 2 april. "Dan zullen we al vier weken na mijn val zijn en moet de pijn toch al afgenomen zijn. Dan zal ik zeker in topvorm zijn. Ik zie dus geen problemen voor de Ronde."

Foto: Cor Vos