Dumoulin: "Ik aarzelde en miste de demarrage"

Tom Dumoulin kwam gisteren net tekort op etappewinnaar Geraint Thomas. "Ik wilde aanvallen, maar besloot te wachten en m...

Dumoulin: "Ik aarzelde en miste de demarrage"
  • Geraint Thomas Geraint Thomas

Tom Dumoulin werd gisteren tweede in de tweede etappe van Tirreno-Adriatico. Maar de Nederlander van Team Sunweb wilde eigenlijk voor de ritwinst gaan in de straten van Pomarance.

Een te laat ingezette achtervolging kostte Tom Dumoulin gisteren de etappezege. Geraint Thomas van Team Sky bleek ter ver weg voor de Nederlander om hem te achterhalen; Dumoulin werd uiteindelijk tweede op negen tellen.

"In de laatste kilometers aarzelde ik even om te gaan en dat brak me waarschijnlijk op", blikt Dumoulin terug op de website van Team Sunweb. "Ik wilde aanvallen, maar besloot te wachten en daardoor miste ik de beslissende demarrage. Uiteindelijk was ik te laat om Geraint nog te achterhalen, maar het is een goed teken dat ik voorin zat en ben blij met mijn tweede plaats."

Dankzij de bonificatieseconden klom Dumoulin van plek 65 naar plek 16 in het algemeen klassement, op 49 tellen van leider Greg Van Avermaet. Vandaag wacht het peloton een etappe met een licht oplopende finale van gemiddeld drie procent.

Foto: Cor Vos