HomeNieuwsContador: "Mollema is cruciaal voor mij"

Contador: “Mollema is cruciaal voor mij”

Alberto Contador (34) wil in juli een gooi doen naar een derde tourzege. Daarvoor krijgt hij bij Trek-Segafredo de steun...

Alberto Contador (34) wil in juli een gooi doen naar een derde tourzege. Daarvoor krijgt hij bij Trek-Segafredo de steun van onze landgenoot Bauke Mollema. Bij De Telegraaf vertelde de Spanjaard over hét grote doel en zijn Nederlandse connectie.

Contador is momenteel aan het werk in Parijs-Nice. In de koers naar de zon krijgen de renners te maken met echt rotweer. De eerste etappe werd het peloton in waaiers getrokken. Er vielen  meteen enkele grote namen door de mand. Ook Contador verloor tijd. De kopman van Trek-Segafredo volgt intussen op 1’18 van leider Arnaud Démare. Niet getreurd voor Contador, zijn grootste doel is immers de Tour de France in juli.

Overtuigd dat ik Tour nog kan winnen

Contador is ervan overtuigd dat hij die wedstrijd nog steeds kan winnen. “De waardes die ik trap, geven aan dat mijn niveau nog steeds heel hoog is. Dat zegt veel, maar niet alles, omdat ik uit ervaring weet dat er factoren in de Tour zijn waar je geen invloed op hebt.” Desondanks beseft Contador dat hij tegenover Team Sky staat, een heel sterk team. “Team Sky van Chris Froome is een enorm sterk blok, waar we mee te maken hebben. Elke knecht zou in een andere ploeg kopman zijn.”

Nederlanders zijn belangrijk 

Om de Tour te winnen heeft Contador steun van twee Nederlanders: Steven de Jongh als ploegleider en Bauke Mollema als luitenant in de wedstrijd. “Met Steven heb ik nu al een paar jaar een goede klik. Hij heeft nieuwe aspecten in mijn trainingen gehad de laatste jaren. Hij is tactisch enorm sterk en heeft een enorme drive.” Contador prijst ook Bauke Mollema, die hem gaat ondersteunen tijdens de Tour de France. “Ik respecteer Bauke enorm, hij is iemand die in alles wat hij doet enorm professioneel is. Bauke heeft de laatste jaren met top tien-klasseringen in de Tour laten zien dat hij van grote waarde kan zijn voor mij. Zijn rol gaat cruciaal worden.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...