Debuterende Ten Dam lyrisch over Strade Bianche

Hoewel er een 'DNF' achter zijn allereerste Strade Bianche staat, is Laurens ten Dam lyrisch over de Italiaanse grindkoe...

Debuterende Ten Dam lyrisch over Strade Bianche

Hoewel er een 'DNF' achter zijn allereerste Strade Bianche staat, is Laurens ten Dam lyrisch over de Italiaanse grindkoers. "Onwijs gaaf om te doen."

Laurens ten Dam draait al bijna zestien jaar mee, maar ook voor de Nederlander van Team Sunweb bestaan er nog koersen waarin hij debuteert. Afgelopen zaterdag stond hij voor het eerst aan de start in Siena voor de Strade Bianche.

"Onwijs gaaf om te doen", zegt Ten Dam na afloop tegen De Telegraaf. "Je merkt het ’s ochtends in de teambus al. Iedereen is gewoon blij en trots dat ze in de Strade Bianche van start mogen gaan. Dat zegt genoeg over een klassieker die pas elf jaar op de kalender staat. Eerlijk gezegd ben ik nu zelfs jaloers op ploegmaten als Mike Teunissen, Chad Haga en Georg Preidler. Hoewel zij ook vanaf die val niets meer voor Tom Dumoulin konden betekenen, hebben zij deze wedstrijd wel kunnen uitrijden."

Want Ten Dam haalde finish niet. Maar ook na zijn profcarrière staan er nog voldoende wensen op de bucketlist van de Limburger.

 

Foto: Cor Vos