Gediskwalificeerde Bardet biedt excuses aan

Romain Bardet moest gisteren noodgedwongen Parijs-Nice verlaten. De Fransman werd uit koers gezet wegens stayeren. "We h...

Gediskwalificeerde Bardet biedt excuses aan
  • Romain Bardet Romain Bardet

Romain Bardet moest gisteren noodgedwongen Parijs-Nice verlaten. De Fransman van AG2R La Mondiale werd uit koers gezet wegens stayeren. "We hebben een fout gemaakt."

De televisiekijker kon er gisteren niet omheen: de gevallen Romain Bardet werd in de eerste etappe van Parijs-Nice wel heel opzichtig terug gebracht in de groep met favorieten met behulp van de AG2R La Mondiale-ploegleiderswagen. Gisteravond werd de Fransman daarom uit koers gehaald.

"We zijn na mijn val op een cruciaal moment de fout in gegaan", excuseert Bardet zich op de teamwebsite. "Ik ben diep bedroefd omdat niets de hulp van een wagen bij het oplossen van problemen rechtvaardigt. Deze praktijk werd in het peloton maar al te vaak stilzwijgend toegestaan, maar vandaag de dag is het nodig dat maatregelen worden getroffen om de integriteit van onze sport te waarborgen. Ik bied de organisatoren en het publiek mijn oprechte excuses aan."

Dat de Franse koersorganisator ASO een Fransman van een Franse ploeg in een Franse koers uitsluit van deelname zet de daad inderdaad kracht bij.

https://youtu.be/BWSo1ryPEXU

Foto: Getty Images