Parijs-Nice: Bardet uit koers genomen door organisatie

Parijs-Nice zit er al na één dag op voor Romain Bardet. De kopman van AG2R-La Mondiale werd na de aankomst uit koers gen...

Parijs-Nice: Bardet uit koers genomen door organisatie
  • Romain Bardet Romain Bardet

Parijs-Nice zit er al na één dag op voor Romain Bardet. De kopman van AG2R-La Mondiale werd na de aankomst uit koers genomen door de organisatie.

Reden voor het diskwalificeren van de Franse klimmer - vorig jaar tweede in de Tour de France - was de manier waarop hij zich na een valpartij in de finale van de eerste rit terug knokte naar de tweede groep in koers. Dat deed hij met uitzonderlijk veel hulp van de ploegleiderswagen. Zij het door een aflossing, gespeelde pech aan de fiets of stayeren achter de ploegleiderswagen.

Waaiers

In de eerste etappe van Parijs-Nice werd het klassement al volledig op zijn kop gezet. Door de strakke wind in de buurt van Bois-d'Arcy, start- en aankomstplaats op de eerste dag, ontstond al in de eerste plaatselijke ronde waaiervorming. Daarbij werd een aantal favorieten voor eindwinst een loer gedraaid.

Eén van hen was Bardet. Hij kwam terecht in een groep met onder anderen Alberto Contador, Steven Kruijswijk, Richie Porte en Ilnur Zakarin. Aanvankelijk kwam de Franse kopman van AG2R La Mondiale op 47 seconden van winnaar Arnaud Démare over de streep, maar achteraf werd hij door de wedstrijdorganisatie uit koers genomen.

Foto: Cor Vos