Gezocht: beste wielerploeg ter wereld

The Hammer Series: een gloednieuwe wedstrijd die deelnemende ploegen test op drie vlakken: sprint, klimmen en ploegenach...

Gezocht: beste wielerploeg ter wereld

The Hammer Series: een gloednieuwe wedstrijd die deelnemende ploegen test op drie vlakken: sprint, klimmen en ploegenachtervolging. Dit is het nieuwste initiatief van Velon. 

De wedstrijd werd vandaag in Sittard gepresenteerd. "Deze nieuwe wedstrijd is aantrekkelijk en toegankelijk en zit boordevol actie", zegt organisator Stephan Herth. "Het maakt van wielrennen een aantrekkelijk product voor media, sponsors en fans."

Na het idee met de camera's op de fietsen is The Hammer Series het nieuwste concept van Velon. De organisatie is een initiatief van enkele WorldTour-ploegen. De bedoeling van Velon is om een alternatieve inkomstenstroom aan te boren, naast het gebruikelijke sponsorgeld. Zo willen  WorldTour-ploegen in de toekomst minder afhankelijk zijn van sponsorgeld.Op zoek naar meest complete wielerploeg

De ploegen worden dus getest op drie verschillende fronten. Bij de klimkoers moet het peloton zeven keer over de Vaalserberg. Eerst was het de bedoeling om de wedstrijd te organiseren op de Cauberg in Valkenburg, maar vanwege financiële redenen trok Valkenburg zich terug. Op zaterdag 3 juni volgt er een sprintkoers en zondag ten slotte, eindigt de Hammer series met een ploegenachtervolging van drie rondes van 14,9 kilometer. Na het derde onderdeel wordt er een eindklassement opgemaakt.

Sterk deelnemersveld

De koers zal kunnen rekenen op een sterk deelnemersveld. Bahrain-Merida,BMC, Cannondale, Quick-Step Floors, Lotto-Soudal, Orica-Scott, LottoNL-Jumbo, Movistar, Sky, Team Sunweb, Trek en UAE Team Emirates hebben hun deelname toegezegd. Van de renners heeft Tom Dumoulin zijn aanwezigheid al bevestigd.

Foto: Cor Vos