Gesink: "Oomen kan een echte ster worden"

Robert Gesink heeft een wel heel mooi compliment in petto voor Sam Oomen. De Nederlander verklaart dat Oomen een echte s...

Gesink: "Oomen kan een echte ster worden"
  • Robert Gesink Robert Gesink
  • Sam Oomen Sam Oomen

Robert Gesink heeft een wel heel mooi compliment in petto voor Sam Oomen (Team Sunweb). In een interview verklaart Gesink dat Oomen alles in zich heeft om uit te groeien tot een ster.

Het Britse wielermagazine Cycling weekly deed een rondje bij geroutineerde profs om te polsen wie voor hen de grootste aankomende talenten zijn. Robert Gesink kwam ook aan bod en die twijfelde niet over zijn antwoord. "Sam Oomen", zegt Gesink overtuigend. "Ik zag hem vorig jaar aan het werk tijdens de Ronde van de Ain, die hij won. Hij was écht sterk toen." Gesink legt uit wat Oomen zo speciaal maakt. "Hij is een klimmer. Een kleine, magere jongen. Maar hij heeft echt een grote motor. Als hij nog wat verbeterd en naar ons team komt zie ik hem een echte ster worden", besluit Gesink zijn lofzang.

Oomen rijdt eerste grote ronde

Dit jaar is Sam Oomen al goed op dreef. In de sterk bezette Ruta del Sol werd de man uit Tilburg knap vijftiende in het eindklassement. Als het van Oomen afhangt rijdt hij ook dit jaar zijn eerste grote ronde. Liefst de Vuelta. "Ik wil me aan het plan houden om een grote ronde te rijden dit jaar. Stap voor stap ben ik mezelf aan het ontwikkelen en daar past de Vuelta in."

Foto: Cor Vos