Pozzato mag naar de Ronde van Vlaanderen

Filippo Pozzato (35) heeft gisteren leuk nieuws gekregen. Zijn team, Willier-Triestina heeft een uitnodiging gekregen vo...

Pozzato mag naar de Ronde van Vlaanderen

Filippo Pozzato (35) heeft gisteren leuk nieuws gekregen. Zijn team, Willier-Triestina heeft een uitnodiging gekregen voor de Ronde van Vlaanderen. Voor Parijs-Roubaix kreeg de Italiaanse formatie geen wildcard.

Pozzato moet gisteren een zucht van opluchting geslaakt hebben. De flamboyante Italiaan kan dan toch aan de start komen van Vlaanderens Mooiste. Het zag er nochtans niet goed uit voor Willier-Triestina met het oog op startrecht in de voorjaarsklassiekers. Voor het openingsweekend werd de bescheiden ploeg al genegeerd. Ook voor Dwars door Vlaanderen en de E3-prijs kreeg het geen wildcard. Dat het dus toch aan de start kan komen van de Ronde van Vlaanderen is een serieuze opsteker.

Carrière in het slop

Het valt af te wachten of Pozzato een sportieve rol zal kunnen spelen in de Ronde van Vlaanderen. De carrière van de ex-winnaar van Milaan-Sanremo zit al enkele jaren in een neerwaartse spiraal. Het is intussen al van 2012 geleden dat Pozzato nog eens kon schitteren in de Ronde van Vlaanderen. In een prachtige editie werd de Italiaan tweede na Tom Boonen.

Naast de achttien WorldTourploegen, mag ook Roompot-Nederlandse loterij zich opmaken voor een deelname aan de Ronde van Vlaanderen. De andere ProContinentale ploegen  zijn Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert, ­Veranda's Willems-Crelan, Cofidis en Direct Energie.

Foto: Cor Vos