LottoNL-Jumbo beloont talent Topcompetitie met stagecontract

LottoNL-Jumbo beloont de leider in het jongerenklassement van de Topcompetitie met een stagecontract. Het contract gaat...

LottoNL-Jumbo beloont talent Topcompetitie met stagecontract

LottoNL-Jumbo beloont de leider in het jongerenklassement van de Topcompetitie met een stagecontract. Het contract gaat per augustus in, als er nog één wedstrijd verreden moet worden. 

"Talentontwikkeling is een speerpunt van LottoNL-Jumbo. Dat begint niet pas bij de talenten die wijzelf al in de ploeg hebben, maar al op clubcompetitieniveau. Daar werken we samen met wielervereniging De Jonge Renner", aldus teammanager Richard Plugge. "Een partnerschap met de Topcompetitie past in onze filosofie van talentontwikkeling. In de top willen we winnen, maar tegelijk willen we de aanwas stimuleren. Het zou mooi zijn als dat in de nabije toekomst kan met een eigen opleidingsploeg op continentaal niveau. Op de kortere termijn is een stagecontract voor de beste jongere uit de Topcompetitie een initiatief dat goed is voor zowel de Topcompetitie, de renner als voor LottoNL-Jumbo."

De Topcompetitie is een klassement over acht Nederlandse wedstrijden. De Ster van Zwolle is aanstaande zaterdag de eerste. Omdat een stageperiode aanvangt per augustus, is na de individuele tijdrit op 9 juli bekend wie het stagecontract bij LottoNL-Jumbo in de wacht sleept. Renners tot 23 jaar komen voor het jongerenklassement in aanmerking. De competitie bestaat uit drie vlakke koersen, drie Limburgse heuvelklassiekers, een klimtijdrit en een vlakke tijdrit. In 2015 wist Twan Castelijns de Topcompetitie te winnen. Sinds 2016 maakt hij deel uit van LottoNL-Jumbo.

LottoNL-Jumbo is al geruime tijd betrokken bij de Nederlandse Topcompetitie. Zo is racedirecteur Nico Verhoeven al vanaf het begin actief in de Raad van Advies. "Het is prettig dat een Nederlandse WorldTour-ploeg het belang van de Topcompetitie ziet en omarmt", aldus organisator Flavio Pasquino. "Door zowel als sponsor en als partner van de Topcompetitie in te stappen, wordt er nu naast een financiële bijdrage ook een sporttechnische bijdrage geleverd aan de Topcompetitie. Dat is lovenswaardig."

Foto: Cor Vos