Terpstra: "Boonen en ik hebben geen woorden nodig"

Niki Terpstra en Tom Boonen koersen dit voorjaar voor het laatst samen. "Als Tom er qua vorm een stuk bovenuit steekt, d...

Terpstra: "Boonen en ik hebben geen woorden nodig"

Niki Terpstra en Tom Boonen koersen ruim zes jaar samen onder vleugels van Patrick Lefevere. De Nederlander beseft dat hij dit voorjaar voor het laatst met 'Tommeke' koers. "Als Tom er qua vorm een stuk bovenuit steekt, dan wint hij vanzelf."  

Sinds 2011 rijden Niki Terpstra en Tom Boonen voor dezelfde broodheer in het peloton. Samen hebben ze onder andere tweemaal Parijs-Roubaix op hun palmares staan en dit jaar zal het duo voor het laatst voor Quick-Step Floors de overwinning in de 'Hel van het Noorden' willen pakken.

"Het zal vreemd zijn als hij er niet meer bij is", zegt Terpstra in Cycling.be. "Tom en ik zijn zo op elkaar ingespeeld dat we zonder woorden, simpelweg met een blik, elkaar begrijpen. Dat is veel waard in de finale van grote wedstrijden, je weet eigenlijk wel wat de ander zal doen, kunt daar op inspelen. Hij was erbij toen ik Parijs-Roubaix won, ik was bij een aantal van zijn mooie overwinningen aan zijn zijde. Dat schept een speciale band."

Terpstra en Boonen zullen in ieder geval in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix gezamenlijk aan de start staan. Net zoals vorig jaar, maar toen greep Quick-Step Floors - ondanks de sterkste van de ploeg - overal naast.

"We hebben vorig voorjaar geen grote koers gewonnen", blikt Terpstra terug. "Als Tom er qua vorm een stuk bovenuit steekt, dan wint hij vanzelf. Maar we moeten vooral als team koersen, onze kracht ligt in het collectief. Je hoeft niet bang te zijn voor renners als John Degenkolb, Peter Sagan en Alexander Kristoff als je veruit de sterkste ploeg bent."

Foto: Cor Vos