Sagan neemt revanche in Kuurne-Brussel-Kuurne

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) heeft de puntjes op de i gezet in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Slowaak was de snelste van een...

Sagan neemt revanche in Kuurne-Brussel-Kuurne
  • BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) heeft de puntjes op de i gezet in Kuurne-Brussel-Kuurne. Na zijn tweede plaats in de Omloop het Nieuwsblad was Sagan vandaag de snelste van een elitegroepje.

Lekker voorjaarsweer vandaag in Kuurne-Brussel-Kuurne en dat inspireerde negen vroege vluchters om het hazenpad te kiezen. De opvallendste naam voorin was Jürgen Roelandts. De Belg kreeg deze week nochtans af te rekenen met ziekteverschijnselen. De vluchters werkten goed samen en namen maximaal 6 minuten.

Peloton breekt in stukken

Op de Oude Kwaremont werd het peloton wakker onder impuls van Zdenek Stybar. De renner van Quick-Step Floors legde er duchtig de pees op en het peloton brak meteen in verschillende stukken.Na de Kwaremont ontstond een elitegroep met Jasper Stuyven, Ian Stannard, Luke Rowe, Matteo Trentin, Peter Sagan, Arnaud Démare, Greg van Avermaet en Oliver Naesen als bekendste namen.Favorieten Alexander Kristoff en Nacer Bouhanni misten de boot en kwamen niet voor in het verhaal.

Sagan geeft sprintles

Op 30 km was het verhaal voor de vroege vluchters afgelopen. Het sein voor Jasper Stuyven om net als vorig jaar in de aanval te trekken. Iets later sloten ook Trentin, Sagan, Benoot en Rowe aan. BMC had de slag gemist en zette drie mannetjes op kop in de achtergrond. De troepen van Van Avermaet kregen het gat echter niet meer dicht.

De vijf bleven goed ronddraaien tot in de voorlaatste kilometer. Trentin begon als eerste aan de sprint maar raakte niet weg. Daarop zette Sagan vroeg aan, verraste iedereen en reed oppermachtig naar de zege. Stuyven werd tweede, Rowe derde. De Slowaak heeft dus meteen zijn revanche beet voor zijn nederlaag van gisteren.

 

Foto: Cor Vos