HomeNieuwsVan Avermaet volgt zichzelf op in de Omloop

Van Avermaet volgt zichzelf op in de Omloop

Greg van Avermaet (31) heeft voor de tweede keer op rij de Omloop het Nieuwsblad gewonnen. In de sprint hield hij Peter...

Greg van Avermaet (31) heeft voor de tweede keer op rij de Omloop het Nieuwsblad gewonnen. Na een mooie wedstrijd hield hij Peter Sagan en Sep Vanmarcke achter zich in de sprint. 

De openingskoers van het Vlaamse voorjaar stond bol van het spektakel. Zoals zo vaak brak de koers open op de Taaienberg. Edward Theuns (Trek-Segafredo) stak het vuur aan de lont en kreeg Greg van Avermaet, Jasper Stuyven en Sep Vanmarcke mee. In de afdaling kwamen nog meer renners aansluiten, waaronder ook wereldkampioen Peter Sagan.

Sagan toont goeie benen

Sagan trok daarna meteen door op de Wolvenberg, waardoor het elitegroepje versplinterde. Door het verschroeiende tempo van Sagan werden de vroege vluchters (Van Hecke, Teunissen, Bagdonas, Jules, Howard en Van Goethem) snel gegrepen. Nederlander Mike Teunissen (Sunweb) en Justin Jules konden nog even hun wagonnetje aanhaken. Het tempo van Vanmarcke op de Molenberg was echter zo hoog, dat ze het niet lang uithielden. Van Avermaet, Vanmarcke en Sagan waren zo de enige overgebleven tenoren vooraan.

Van Avermaet maakt het af

Achter de drie koplopers sloegen ondermeer Zdenek Stybar, Phillipe Gilbert, Edward Theuns, Oliver Naesen en Jasper Stuyven de handen in elkaar. Voorin was de verstandhouding evenwel uitstekend, waardoor de achtervolgers geen centimeter dichter kwamen. De drie grootheden vochten voor de zege in een sprint. Van Avermaet haalde machtig uit en verwees Sagan naar de tweede plek. Vanmarcke moest tevreden zijn met een derde plaats.

Boonen geeft op

Voor Tom Boonen stond het geluk vandaag niet aan zijn zijde. De afscheidnemende Belg was vooraf bijzonder gemotiveerd om de Omloop voor het eerst te winnen. Maar Boonen kwam twee keer ten val en moest opgeven. Bij de tweede val waren heel wat renners betrokken waaronder ook Alexander Kristoff en Nederlander Lars Boom. Boonen liet na de wedstrijd weten dat hij geen zware blessures overhield aan zijn dubbele tuimelperte.

 

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Belg wint knettergekke downhillrace op eiland in Afrika en deelt spectaculaire GoPro-beelden

Megavalanche La Réunion is een enduro massa-evenement waarbij het de bedoeling is om met...

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niels Albert legt uit waarom zoveel crossers last hebben van rug: ‘Sponsors plezieren’

Mathieu van der Poel zag vorige winter zijn hele veldritseizoen in het water vallen...

Opvallend: 89-jarige man pakt Amerikaanse nationale cyclocrosstitel

We kennen allemaal het verhaal van Alejandro Valverde. De veteraan ging pas op zijn...

Meer zoals dit

Quinten Hermans keert 23 december terug in cross: ‘Ik heb eigenlijk geen idee waar ik conditioneel zal staan’

Hermans, die vanaf volgend kalenderjaar uitkomt voor Alpecin-Deceuninck, zijn laatste cross was het EK...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...