Vanmarcke verwelkomt slecht weer in Omloop

Vijf jaar geleden pakte Sep Vanmarcke de overwinning in de Omloop Het Nieuwsblad. Nu wil de Belg met zijn nieuwe broodhe...

Vanmarcke verwelkomt slecht weer in Omloop
  • Sep Vanmarcke Sep Vanmarcke

Vijf jaar geleden pakte Sep Vanmarcke de overwinning in de Omloop Het Nieuwsblad voor Garmin-Barracuda. Nu wil de Belg met zijn nieuwe broodheer Cannondale-Drapac hetzelfde bereiken.

Vorig jaar verscheen Sep Vanmarcke 'pas' ten Belgisch tonele in de E3 Harelbeke. Dit jaar wil de renner van Cannondale-Drapac er

"Ik ben er dit jaar opnieuw bij, nadat ik vorig jaar bewust de Belgische openingsklassieker links liet liggen", zegt Vanmarcke tijdens de persconferentie voorafgaand OHN. "In 2015 had ik me voorgenomen grote koersen te winnen en was ik eigenlijk veel te vroeg in vorm, zodat ik niet echt op het voorplan kwam tijdens de 'monumenten'. Dat wou ik in 2016 niet tegen komen."

Het lijkt een winters openingsweekend van het Europese wielerseizoen te worden. Vanmarcke zal de weergoden alleen maar dankbaar zijn wanneer er slecht weer is tijdens de Omloop.

"Ik ben iemand die beter wordt naarmate het weer slechter wordt", vervolgt Vanmarcke bij Het Nieuwsblad. "Hoe slechter het weer, hoe sneller de koers openbreekt. De vermoeidheid speelt dan ook een grotere rol. Kortom, het wordt er dan alleen maar selectiever op."

https://youtu.be/Ss82UA9j1RA

Foto: Cor Vos