HomeNieuwsBroertjes Yates naar Giro, Chaves kopman in Tour

Broertjes Yates naar Giro, Chaves kopman in Tour

De Australische WorldTour-formatie Orica-Scott heeft zijn kopmannen voor de drie grote rondes vrijgegeven. Adam en Simon...

De Australische WorldTour-formatie Orica-Scott heeft zijn kopmannen voor de drie grote rondes vrijgegeven. Adam en Simon Yates worden kopman in de Giro. Esteban Chaves trekt de kar in de Tour de France. In de Vuelta ten slotte, staan de drie klimmers samen aan de start.

In een bericht op de website van Orica-Scott legt ploegleider Matthew White uit dat de seizoensdoelen van zijn drie goudhaantjes heel nauwkeurig zijn vastgelegd. “Vorig jaar hebben ze ons alle drie erg verbaasd met hun puike prestaties”, legt White uit. “Maar het is zaak om hen niet op te branden. We hebben een langetermijnplan met hen en daarop gaan we niet vooruitlopen.”

Chaves naar de Tour

Volgens White is het logisch dat Orica-Scott voor Chaves kiest als kopman in de Tour de France. De olijke Colombiaan maakte vorig jaar serieus indruk met een tweede stek in de Giro en een vierde plaats in de Vuelta. Als kers op de taart graaide Chaves in oktober ook nog de overwinning mee in Il Lombardia. White tempert wel de verwachtingen omtrent een eindklassering van Chaves in de Ronde van Frankrijk. “Ik denk dat het vrij onrealistisch is om te verwachten dat iemand meteen wint bij zijn eerste deelname. Anderzijds heeft Chaves ondertussen wel bewezen dat hij een klassement kan rijden in een grote ronde.”

Razend interessante Giro d’Italia

Dus niet Esteban Chaves zoals eerder gesuggereerd, maar de Yates brothers nemen de honneurs waar in de Giro. “Het is een speciale editie dit jaar in de Giro. Ik denk dat dit de zwaarste laatste week is die we ooit gezien hebben in een grote ronde”, stelt White vast. “Maar the boys zijn klaar om de uitdaging aan te gaan met de andere toppers.”

De Giro belooft razend interessant te worden dit jaar. Nairo Quintana, Aru en Nibali staan ook aan de start in Sardinië. Langs Nederlandse zijde wordt het uitkijken naar Dumoulin, Mollema en Kruijswijk. Veel concurrentie dus voor de Britse raspaardjes.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...