Vanmarcke: "Bij LottoNL-Jumbo kreeg ik maar weinig steun"

Sep Vanmarcke wil dit jaar eindelijk scoren in de klassiekers. Met zijn 28 lentes heeft hij inmiddels de perfecte leefti...

Vanmarcke: "Bij LottoNL-Jumbo kreeg ik maar weinig steun"
  • Sep Vanmarcke Sep Vanmarcke

Sep Vanmarcke wil dit jaar eindelijk scoren in de klassiekers. Met zijn 28 lentes heeft hij inmiddels de perfecte leeftijd om te oogsten. In een gesprek met Het Nieuwsblad heeft hij het over zijn vertrek bij LottoNL-Jumbo, het nog steeds uitblijven van de grote klassieke zege én Parijs-Roubaix van vorig jaar.

"Bullshit", zo weerlegt Sep Vanmarcke het verwijt dat het zijn schuld is dat Tom Boonen vorig jaar naast de zege greep in Parijs-Roubaix. Sep Vanmarcke kwam op de piste in Roubaix in laatste instantie terug bij Hayman en Boonen, waardoor die tweede even ingesloten zat. "Op 150 meter van de streep was ik al weg en had Tom vrije baan", verdedigt Vanmarcke zich. "Ik denk dat 150 meter wel genoeg moet zijn om Hayman te remonteren."

Vanmarcke ruilde dit jaar LottoNL-Jumbo in voor het Amerikaanse Cannondale-Drapac. De Belg liet vorige jaren meermaals uitschijnen dat hij niet genoeg steun kreeg voor de klassiekers bij de Nederlandse brigade. "Ik vroeg elk jaar om versterking en die kwam er maar niet", zegt Vanmarcke. "De ploeg investeerde liever in de sprinttrein en de klimmers. Ik beheer het geld niet dus dan moet ik die keuze respecteren."

Grote klassieke zege

Een vertrek naar Cannondale-Drapac dus. "Bij Cannondale-Drapac zit het met de steun van Langeveld, Van Baarle en Taylor Phinney wel goed", verdedigt Vanmarcke zijn overstap. Bij de ploeg van Jonathan Vaughters hoopt Sep Vanmarcke eindelijk aan te knopen met die grote klassieke zege. Een droom die hij al enkele jaren najaagt. "Ik wacht al even op die ene grote zege maar ik ben niet ongelukkig dat ik nog geen grote klassieker heb gewonnen. Trouwens als je enkel tevreden kan zijn met een klassieke zege, dan moeten heel wat renners doodongelukkig zijn", besluit een optimistische Vanmarcke.

 

Foto: Cor Vos