Sluitingsprijs Oostmalle: Van Aert met machtige solo vlakbij huis

De laatste belangrijke cross in de veldritwinter werd gewonnen door Wout van Aert. Hij schreef de Sluitingsprijs in Oost...

Sluitingsprijs Oostmalle: Van Aert met machtige solo vlakbij huis
  • Wout van Aert Wout van Aert

De laatste belangrijke cross in de veldritwinter werd gewonnen door Wout van Aert. Hij schreef de Sluitingsprijs in Oostmalle op zijn naam.

De veldritwinter loopt op zijn einde. Februari was tot nu toe de maand van Mathieu van der Poel. Na het mislopen van de wereldtitel in het Luxemburgse Bieles was hij keer op keer getergd. Tot nu toe waren er na het wereldkampioenschap zes crossen gereden, alle gewonnen door de Nederlands kampioen.

Wereldkampioen Wout van Aert was daarentegen wat moe van het lange seizoen. Hij begon zijn cross-seizoen dan ook een stuk eerder dan zijn Nederlandse concurrent. Van Aert was gisteren in de Soudal Classics in Leuven niet vooraan te bekennen en zei voor de start van de Sluitingsprijs dat hard koersen voor een ereplaats in Leuven niet goed kon zijn voor de cross van vandaag.

Indrukwekkende Van Aert

De wereldkampioen was vandaag meer gemotiveerd in het Antwerpse Oostmalle. Zijn start was beter dan de laatste crossen. Hij pakte meteen een straatlengte voorsprong op de tegenstanders. Van der Poel moest achtervolgen en kwam pas laat in de eerste ronde op gang. De voorsprong van zijn Belgische tegenstander na de eerste ronde bedroeg een handvol seconden.

In de tweede ronde was de wereldkampioen echter gevlogen. Van der Poel kon niet dichter bij de crosser van Crélan-Charles komen. Hij werd zelfs ingelopen door een achtervolgende groep. Er stond geen maat op Wout van Aert in het verloop van de cross. De renner uit Lille, op nog geen tien kilometer van Oostmalle gelegen, won na een prachtige solo van een uur.

Foto's: Cor Vos