Groenewegen derde in Algarve: 'Balen dat het net niet lukt'

Dylan Groenewegen kon bijna zijn eerste zege van 2017 boeken. In de Volta ao Algarve waren André Greipel en John Degenko...

Groenewegen derde in Algarve: 'Balen dat het net niet lukt'
  • André Greipel André Greipel
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen kon bijna zijn eerste zege van 2017 boeken. In de Volta ao Algarve waren André Greipel en John Degenkolb nipt sneller.

De Nederlands kampioen op de weg moest van ver komen om nog kans te maken op de zege. Op de streep kwam hij net te laat om de jump voor de winst te maken. "Ik heb genoeg power en ook met mijn snelheid zit het goed", reageerde hij achteraf in een persbericht van Team LottoNL-Jumbo. "Het is balen dat het dan net niet lukt."

Op meer dan 500 meter van de streep zat een belangrijke bocht naar rechts in het parkoers. Daar deed Maximiliano Richeze uitstekend werk voor Fernando Gaviria bijvoorbeeld, André Greipel en Groenewegen raakten verder achterop in die bocht. "Ik probeerde daar nog iets te enthousiast voorbij Greipel te komen. Dat had ik eigenlijk niet moeten doen."

Sterke sprint

Hij kon niet voorbij de Duits kampioen komen. "Mijn move mislukte en ik verloor wat snelheid. Daardoor begon ik de sprint op een paar fietslengtes achterstand." Toch kwam hij nog bijna voorbij de uiteindelijke winnaar Greipel. "Dat ik nog zo dichtbij kom, geeft aan dat ik in orde ben."

Het feit dat Primoz Roglic in de gele trui rond reed zorgde ervoor dat de sprinter mannetjes minder over had in de finale. "De trui van Primoz behouden was natuurlijk belangrijker. We controleerden het peloton en dan mis je gewoon mannen op het einde. We moeten het dan gewoon anders oplossen. Toen reed ook nog mijn lead out Robert Wagner lek. Dat maakte het allemaal extra lastig in de sprint." Vandaag eindigt de Volta ao Algarve met een aankomst bergop op de Alto do Malhão.

Foto's: Cor Vos