Soudal Classics Leuven: Van der Poel wint sprint van drie

De Soudal Classics-cross in Leuven was voor Mathieu van der Poel. Hij versloeg Kevin Pauwels en Laurens Sweeck voor de z...

Soudal Classics Leuven: Van der Poel wint sprint van drie

De Soudal Classics-cross in Leuven was voor Mathieu van der Poel. Hij versloeg Kevin Pauwels en Laurens Sweeck voor de zege.

Het werd stilaan tijd voor het einde van het cross-seizoen. Mathieu van der Poel had de laatste weken huisgehouden en zette vorige week de kroon op zijn Superprestige-superioriteit door in Middelkerke zijn zevende van acht Superprestige-crossen te winnen. Ook de eerste Vestingcross in het Zeeuwse Hulst was voor de Nederlands kampioen.

Met morgen in Oostmalle de Sluitingscross voor de deur, was het nog één keer tijd voor de Soudal Classics. De laatste cross van die Classics vond plaats in Leuven. In de Vlaamse erkende studentenstad lag een geweldig parkoers op de renners te wachten. Draaien, keren, bergop en bergaf, met prachtige heuvelachtige passages in de bossen vormden het decor voor deze veldrit.

 Pech Van der Poel

De eerste twee rondes waren ietwat vreemd te noemen. In die zin: Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren niet superieur. Een redelijk grote groep ging de derde ronde in, toen de Nederlands kampioen veldrijden aan de boom ging schudden. Laurens Sweeck kon nog even mee, maar Van Aert was nergens.

Ook Michael Vantourenhout en Kevin Pauwels sloten aan. Met nog drie ronden te gaan had Van der Poel te maken met een leegloper. Het leek de doodsteek voor de Nederlander. Toch kon hij zijn achterstand halveren, toen het bij de drie vooraan iets stilviel. Met vier man sterk ging men toch de laatste ronde in. Pauwels en Vantourenhout - beiden rijdend voor Marlux-Napoleon Games - speelden een tactisch spel. Toch plakte de Nederlands kampioen aan het wiel van zijn streekgenoot. Ook Sweeck kon terugkeren. Het werd een sprint met drie, waarin Van der Poel de snelste was. Pauwels werd tweede, voor Sweeck.

Foto's: Cor Vos