HomeNieuwsRoglic pakte leiderstrui in Algarve: 'Een mooi resultaat'

Roglic pakte leiderstrui in Algarve: ‘Een mooi resultaat’

Primoz Roglic bezorgde Team LottoNL-Jumbo gisteren blije gezichten in de Volta ao Algarve. De Sloveen nam de gele trui o...

Primoz Roglic bezorgde Team LottoNL-Jumbo gisteren blije gezichten in de Volta ao Algarve. De Sloveen nam de gele trui over van Daniel Martin.

Dat deed de winnaar van de lange tijdrit in de Giro d’Italia van vorig jaar in opnieuw een “rit tegen de klok. “Een mooi resultaat in deze tijdrit”, aldus de Sloveen achteraf in een persbericht van Team LottoNL-Jumbo. “Het is mooi om de leiderstrui te pakken. We hebben een sterke ploeg en ik denk dat we het geel kunnen behouden.”

Primoz Roglic als Sloveens kampioen tijdrijden onderweg in de tijdrit. Primoz Roglic als Sloveens kampioen tijdrijden onderweg in de tijdrit.

De tijdrit in en rond kustplaats Sagres kende een bochtig begin. “Daar deed ik het wat rustiger, want ik moest voorzichtig zijn”, legde Roglic uit. “Je moet namelijk wel recht blijven om tijd te kunnen winnen. Zoals altijd wilde ik sterk eindigen. Ik nam een hoop risico in de finale.”

Vertrouwen

De tijdrit van de Sloveen leverde behoorlijk wat ophef op. André Greipel bijvoorbeeld vond dat de koersorganisatie niet helemaal fair handelde en Roglic een voordeel bezorgde. Hij kon lange tijd in de slipstream van een motor van de koersorganisatie duiken. De Sloveen zelf was vooral blij dat hij nog eens bewees goed tegen de klok te kunnen rijden. “Na een slecht optreden in de ploegentijdrit in de Ronde van Valencia was dit een mooi bewijs. Ik kan het nog wel degelijk. Ik was goed en dat geeft vertrouwen voor de rest van deze wedstrijd en van het seizoen.”

Toch wil de Sloveens kampioen tijdrijden zich geen specialist noemen tegen de klok. “Ik hoef geen tijdrittopper te worden ook. Ik wil er alles aan doen om ook in de bergen goed te zijn en uit te groeien tot klassementsrenner.”

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...