Campenaerts na eerste seizoenszege Team LottoNL-Jumbo: 'Alles klopte'

Victor Campenaerts won gisteren de individuele tijdrit in de Ruta del Sol. De Belg van Team LottoNL-Jumbo hield Alejandr...

Campenaerts na eerste seizoenszege Team LottoNL-Jumbo: 'Alles klopte'
  • Victor Campenaerts Victor Campenaerts

Victor Campenaerts won gisteren de individuele tijdrit in de Ruta del Sol. De Belg van Team LottoNL-Jumbo hield Alejandro Valverde achter zich.

En daar kon de Belg achteraf niet anders dan zeer tevreden mee zijn. "Alles klopte vandaag", stelde de Belgisch kampioen tijdrijden in een persbericht van zijn Nederlandse werkgever. Het was zijn eerste tijdrit van het jaar. "De voorbereiding was goed en de race ging naar mijn idee perfect. Het is mooi dat al het werk zich uitbetaalt in een overwinning."

Op het redelijk heuvelachtige parkoers rond Córdoba was de tijdrijder een zucht sneller dan Alejandro Valverde. "Het parkoers was niet bepaald in mijn voordeel", blikt hij terug op zijn gewonnen klokproef. "Het was voor mij net iets te veel klimmen. Toch kon ik mijn vermogen goed kwijt. Ik bleef een hoog tempo houden en ook de bochten sneed ik perfect aan."

Windtunnel

Campenaerts heeft naar eigen zeggen een goed eerste deel van het seizoen achter de rug. "Sinds een aantal weken voel ik dat ik goed in vorm begin te komen. De ploeg en ik deden er alles aan om hier optimaal aan de start te kunnen staan." Daarbij hoorden de nodige tijdrittrainingen. "We zijn ook naar de windtunnel geweest en hebben mijn materiaal zo goed mogelijk aangepast."

Ondanks dat hij de individuele tijdrit won, wilde hij toch de ploeg bedanken. "Ik mocht me van hen de afgelopen dagen sparen en dat zorgde ervoor dat ik relatief fris kon starten. Ik werd kort voor de start nog zenuwachtig, maar de ploeg zorgde ervoor dat ik rustig bleef."

Foto's: Cor Vos