Volta ao Algarve: Greipel klopt Degenkolb en Groenewegen

De sprint in de vierde etappe van de Volta ao Algarve werd gewonnen door André Greipel. Primoz Roglic blijft leider in d...

Volta ao Algarve: Greipel klopt Degenkolb en Groenewegen
  • André Greipel André Greipel
  • Primož Roglič Primož Roglič

De sprint in de vierde etappe van de Volta ao Algarve werd gewonnen door André Greipel. Primoz Roglic blijft leider in de Portugese koers.

Primoz Roglic was de nieuwe leider in de Volta ao Algarve. De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo legde, al dan niet geholpen door motoren van de organisatie, gisteren een uitstekende tijdrit af om het gele leiderstricot over te nemen van Daniel Martin. De Ier van Quick-Step Floors won twee dagen geleden op de Alto da Foia, terwijl diens ploegmaat Fernando Gaviria de Portugese ronde opende op de eerste dag.

De eindzege voor Roglic was echter alles behalve binnen. Met name de aankomst op de Alto do Malhão, morgen op het menu staande, kon nog een flinke kink in de kabel vormen voor Team LottoNL-Jumbo. De etappe van vandaag mocht geen problemen opleveren, daar het een 200 kilometer lange vlakke etappe van Almodôvar naar Tavira betrof.

Fotofinish

Een kwartet werkte zich naar de vlucht van de dag. Daarbij een Nederlander: Taco van der Hoorn vertegenwoordigde de kleuren van Roompot-Nederlandse Loterij. Met Ryan Mullen (Cannondale-Drapac) en Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) had hij twee getalenteerde medevluchters. Ook João Matias (LA Alumínios-Metalusa) was erbij. Het viertal werkte zes minuten voorsprong bijeen.

Matias moest zijn metgezellen laten gaan toen de echte finale eraan kwam. Een minuut bedroeg het verschil tussen de koplopers en het peloton met nog tien kilometer te gaan. Quick-Step Floors deed het meeste achtervolgingswerk, met Gaviria als topfavoriet voor de sprint. Op minder dan drie kilometer van de streep was het trio bijgebeend. De sprint die volgde werd gewonnen door André Greipel. Hij versloeg met miniem verschil John Degenkolb en Dylan Groenewegen.

Foto's: Cor Vos