HomeNieuwsTour of Oman: Hermans boekt tweede zege op Green Mountain

Tour of Oman: Hermans boekt tweede zege op Green Mountain

Ben Hermans kwam als eerste boven op Green Mountain in de koninginnenrit van de Tour of Oman. De Belg behield zo zijn le...

Ben Hermans kwam als eerste boven op Green Mountain in de koninginnenrit van de Tour of Oman. De Belg behield zo zijn leiderstrui.

Na vier etappes in de Tour of Oman was Ben Hermans nog steeds leider. De Belg van BMC Racing Team pakte de leiderstrui in de tweede etappe, na een knappe ritwinst. Søren Kragh Andersen won de derde etappe, de eerste en vierde waren een prooi voor Alexander Kristoff.

De Noor van Team Katusha Alpecin wist één ding zeker: de vijfde etappe zou hij nooit gaan winnen. De klassieke koninginnenrit van de Tour of Oman stond namelijk op de agenda. Green Mountain werd de beklimming naar Jebel Akhdar gemakshalve genoemd, omdat midden in het droge landschap veel vegetatie te zien valt op de klim. Vorig jaar was Vincenzo Nibali er de beste, waarmee hij ook de eindzege veilig stelde.

Dubbeltje op zijn kant

Vijf vluchters fleurden de eerste uren van de koers op. Mark Christian van Aqua Blue Sport toonde zich zoals vaker een gewillige aanvaller. Met hem op pad twee Belgen: Olivier Pardini (WB-Veranclassic Aquaprotect) en Preben van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise). Daniel Diaz (Delko Marseille Provence KTM) en Jonathan Clarke (UnitedHealthcare Pro Cycling) waren de andere twee vooraan.

De slotklim was zes kilometer aan tien procent gemiddeld. De kopgroep had op twintig kilometer van de streep nog vijf minuten. Natuurlijk ging dat gat snel gedicht worden op de beklimming, maar met Daniel Diaz was een erkend klimmer aanwezig in de vlucht. Een grote valpartij in het peloton verstoorde even de achtervolging.

Sterke leider

Toch was het gat aan de voet van de slotklim aanzienlijk kleiner. Met tweeënhalve minuut mochten de vluchters al minder hopen op de ritzege. Op Green Mountain verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Alsnog gingen de klassementsrenners het uitvechten om de zege.

Lachlan Morton was de eerste die aanviel. De Australiër van Dimension Data pakte een kleine voorsprong. Een groep van negen vormde zich uiteindelijk aan de kop van de koers. Merhawi Kudus, de Eritreeër en ploeggenoot van Morton, probeerde het in de laatste kilometer. Klassementsleider Hermans volgde hem. De Belg van BMC vloerde zijn concurrent vervolgens in de slotmeters. Hij boekte zijn tweede zege in deze Tour of Oman en leek zo de eindzege veilig te stellen.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...