Valverde verslaat Poels in Ruta del Sol

Alejandro Valverde heeft meteen zijn bijnaam alle eer aangedaan in de eerste etappe van de Ruta del Sol. El Imbatido haa...

Valverde verslaat Poels in Ruta del Sol
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Alejandro Valverde heeft meteen zijn bijnaam alle eer aangedaan in de eerste etappe van de Ruta del Sol. El Imbatido haalde het in de spurt van vijf medevluchters. Wout Poels was een knappe tweede.

De openingsrit van de Ruta del Sol voerde de renners door de vallei van de Sierra Nevada. Onderweg lagen vijf beklimmingen te wachten. In een spektakelrijke etappe liet Berden de Vries (Roompot-Nederlandse Loterij) zich opmerken door mee te schuiven in de vroege vlucht. Op 35 kilometer van de streep werden de vluchters ingerekend en konden de favorieten hun troeven uitspelen.

Op de flanken van de Puerto de Monachil gooiden Alberto Contador, Mikel Landa en Alejandro Valverde om beurten de knuppel in het hoenderhok. Net voor de top was Contador de enige die Valverde kon bijbenen. In de afdaling konden uiteindelijk nog vier renners aansluiten, waaronder Wout Poels. In de straten van Granada kwam het tot een spurt, waar Valverde het haalde voor Poels. De Zwitser Reichenbach vervolledigde het podium. Voor de 36-jarige Valverde is het al de tweede seizoenszege.

 

https://twitter.com/Movistar_Team/status/831895493462614016