Armstrong flink in de penarie

Lance Armstrong heeft slecht nieuws gekregen inzake zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse regeri...

Armstrong flink in de penarie

Lance Armstrong heeft slecht nieuws gekregen inzake zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse regering mag uiteindelijk toch zijn rechtszaak voortzetten, waardoor The Boss een schadeclaim van 100 miljoen dollar boven het hoofd hangt.

Tussen 1999 en 2005 won Armstrong  zeven keer de Tour de France in de kleuren van US Postal Service. US Postal pompte gedurende die periode 32 miljoen dollar in het wielrennen. In 2012 bekende Armstrong dat hij zich gedurende nagenoeg zijn hele carrière dopeerde. Aangezien US Postal een Amerikaans overheidsbedrijf is, en dus betaald door de Amerikaanse belastingbetaler, eist de regering dat geld nu terug. De regering schat de schade op het drievoudige van het gesponsorde bedrag. Wat neer komt op een slordige 100 miljoen dollar.

Floyd Landis

Ex-ploegmaat Floyd Landis was de man die het dopingnetwerk van Armstrong in 2010 blootlegde. In de Verenigde Staten hebben burgers het recht om iemand namens de overheid aan te klagen, indien ze vermoeden dat er geknoeid is met overheidsgeld. Landis heeft handig gebruik gemaakt van dat recht en is samen met de Amerikaanse overheid naar de rechtbank gestapt.

Armstrong van zijn kant heeft zich ook al laten horen en verklaarde niet akkoord te zijn met het buitensporige bedrag. Hij beweert dat US Postal gedurende die periode veel meer heeft verdiend aan zijn persoon dan de gesponsorde 33 miljoen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...