HomeNieuwsVestingcross Hulst: Van der Poel laat tegenstand opnieuw kansloos

Vestingcross Hulst: Van der Poel laat tegenstand opnieuw kansloos

Mathieu van der Poel schreef de eerste Vestingcross in Hulst op zijn naam. De Nederlands kampioen voerde alweer een mooi...

Mathieu van der Poel schreef de eerste Vestingcross in Hulst op zijn naam. De Nederlands kampioen voerde alweer een mooi nummer op.

Voor het eerst stond de Vestingcross in het Zeeuwse Hulst op de kalender. In de grensplaats kwam een mooi deelnemersveld aan de start, met Mathieu van der Poel en Wout van Aert opnieuw als grote favorieten.

Bij de vrouwen reed Sanne Cant in de slotronde weg van de concurrentie, de Vlaamse won haar tweede koers in twee dagen. De winnaar bij de mannen gisteren in de Superprestige-cross van Middelkerke was Van der Poel. De Nederlands kampioen nam ook in eigen land meteen de kop van de koers in handen.

Mathieu van der Poel, met Wout van Aert in de achtergrond, aan het werk in een zandstrook in Middelkerke. Mathieu van der Poel, met Wout van Aert in de achtergrond, aan het werk in een zandstrook in Middelkerke.

 One-man-show

De wereldkampioen had geen andere keuze dan de Nederlander te volgen. Ook Meeusen en Van der Haar maakten de aansluiting. Na een rustige tweede ronde besloot Van der Poel de tegenstand nog eens te testen in de derde ronde. Meteen sloeg hij een gat op Van der Haar en Van Aert. De wereldkampioen van Crélan-Charles had echter alle moeite om Van der Haar te volgen en de Nederlands kampioen was helemaal uit het zicht verdwenen.

Van Aert kwam toch tot bij de Woudenberger van Telenet Fidea Lions. In zijn regenboogtrui nam hij gelijk de kop in de achtervolging. Het verschil met de koploper werd echter enkel maar groter. Schijnbaar moeiteloos reed Van der Poel af op zijn 21ste veldritwinst deze winter. Lars van der Haar liet de wereldkampioen in de strijd om plaats twee ruim achter.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...