HomeNieuwsClasica de Almería: Cort Nielsen ruim de snelste in massasprint

Clasica de Almería: Cort Nielsen ruim de snelste in massasprint

Magnus Cort Nielsen won de Clasica de Almería. De Deen van Orica-Scott sprintte de tegenstand op een hoopje in Zuid-Span...

Magnus Cort Nielsen won de Clasica de Almería. De Deen van Orica-Scott sprintte de tegenstand op een hoopje in Zuid-Spanje.

Alejandro Valverde hield gisteren huis in Spanje. De Murciaan deed in de Ronde van zijn eigen stad en provincie de tegenstand blozen. Op de Alto Collado Bermejo, met de top op meer dan 60 kilometer van de streep, reed hij het peloton aan flarden. Zijn voorsprong van tweeënhalve minuut op de top consolideerde hij in de tocht naar Murcia.

Alejandro Valverde won de Ronde van Murcia na een solo van 70 kilometer. Alejandro Valverde won de Ronde van Murcia na een solo van 70 kilometer.

Met de Clasica de Almería werd een volgend koppelpunt gelegd in de Spaanse koersen. Langzaam ging men van het noordoosten (Mallorca), naar het oosten (Valencia), om via zuidoost-Spanje (Murcia) naar zuid-Spanje te trekken. In Andalusië wordt volgende week de vijfdaagse Ruta del Sol afgewerkt en de Clasica de Almería aan de Andalusische kust vormde een perfecte opwarmer. Zeker voor de sprinters, aangezien er nauwelijks reliëf in het parkoers zat.

Één scenario mogelijk

En de erelijst van de laatste jaren deed ook vermoeden dat een massasprint onvermijdelijk was. De laatste keer dat een niet-sprinter won was in 2007. Destijds won de Italiaanse aanvaller pur sang Giuseppe Muraglia de Spaanse eendagskoers. Vorig jaar was het een vreemde editie. Wegens hevige storm werd de koers na een uur stilgelegd. Er werd door de organisatie besloten om naar Almería te trekken en daar zes plaatselijke rondjes, goed voor een totaal van 21 kilometer, te rijden. Leigh Howard won het veredelde criterium.

Drie aanvallers gingen voor een lange poging. Daarbij met Timothy Dupont een vreemde naam. De Belgische sprinter van Vérandas Willems-Crélan koos ervoor een doorgedreven training van te maken en niet te gaan voor een zege in de massasprint. Hij kreeg met Kenneth van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise) een landgenoot mee. Het trio koplopers kon de hele dag Nederlands praten, daar ook Berden de Vries voor Roompot-Nederlandse Loterij mee was.

Pas op twintig kilometer van de streep kon het peloton de drie bij de kraag vatten. Vanaf dat moment werd het een lange sprintvoorbereiding. Ook een aanval van Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) kon de massasprint niet vermijden. Een valpartij zorgde nog voor wat opschudding in de laatste kilometers. In de sprint was er geen kruid gewassen tegen Magnus Cort Nielsen. De Deen van Orica-Scott boekte zijn tweede zege van het seizoen.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere over Dalton-strategie in ploegentijdrit Vuelta: ‘We moeten puzzel juist leggen’

De Vuelta begint aanstaande vrijdag met een ploegentijdrit en dat kan Patrick Lefevere wel...

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Meer zoals dit

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Bondscoach Moerenhout glashelder: ‘De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin’

Het verhaal is bekend: Tom Dumoulin stopt aan het einde van het jaar, maar...