Van Aert: "Ik ben geen onverdiende wereldkampioen"

Wout Van Aert werd gisteren in Hoogstraten wederom geklopt door Nederlands kampioen Mathieu van der Poel. Maar hij raakt...

Van Aert: "Ik ben geen onverdiende wereldkampioen"
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout Van Aert werd gisteren in Hoogstraten wederom geklopt door Nederlands kampioen Mathieu van der Poel. Na zijn wereldtitel in Bieles heeft Van Aert weinig meer in te brengen tegen de overmacht van Van der Poel. In de crosswereld gaat nu steeds vaker het geluid op dat Van Aert wellicht een onterechte wereldkampioen is en dat hij zijn regenboogtrui enkel en alleen te danken heeft aan de vele lekke banden van Van der Poel.

"Ik ben geen onverdiende wereldkampioen. Ik vind het jammer dat er de voorbije week enorm is gefocust op die bandenkeuze en de lekke banden. Hadden we die tubes zwart geverfd, er zou geen haan naar hebben gekraaid. Maar wie de moeite doet om de rondetijden van vorige week te bekijken, zal zien dat mijn twee laatste rondes sneller waren dan de snelste ronde van Mathieu. Of al die verhalen afbreuk doen aan mijn titel? Het maakt mij niet veel uit. Ik draag momenteel een witte trui en dat is voor mij het enige dat telt.”

Niet gefrustreerd

Van Aert is voorlopig nog niet al te gefrustreerd dat hij het onderspit moet delven tegen Van der Poel. “Of dat frustrerend is? Neen, zo zijn er dit jaar al meer weekenden geweest. Dit was het weekend van de vervelende bochtjes en dat ligt Mathieu gewoon beter. Ik was vergeten hoe slecht ik die neem. In Hoogstraten verkoos ik bovendien om niet over de balkjes te springen. Dat is mijn keuze. Het is ook een werkpunt naar volgend seizoen toe, net als die bochtjes.”