HomeNieuwsRonde van Valencia: Quintana alleenheerser op Camins del Penyagolosa

Ronde van Valencia: Quintana alleenheerser op Camins del Penyagolosa

De koninginnenrit in de Ronde van Valencia was voor Nairo Quintana. Op de Camins del Penyagolosa sloeg de Colombiaan een...

De koninginnenrit in de Ronde van Valencia was voor Nairo Quintana. Op de Camins del Penyagolosa sloeg de Colombiaan een dubbelslag.

Het Spaanse wielerseizoen was in begin februari al goed en wel op gang. De Challenge Mallorca was achter de rug en in de Ronde van Valencia vond vandaag de vierde etappe plaats. BMC Racing Team, Tony Martin en Magnus Cort Nielsen waren tot nu toe de gelukkigen, Greg van Avermaet droeg het geel.

De vierde rit zou daar verandering in brengen, normaal gesproken. Op Camins del Penyagolosa was namelijk de eindsprint getrokken van de koninginnenrit. U weet wel, die vreselijk steile beklimming waar Mathias Frank zegevierde in de afgelopen Vuelta a España.

Mathias Frank won op deze aankomst een Vuelta-etappe in 2016. Mathias Frank won op deze aankomst een Vuelta-etappe in 2016.

Eerste schermutselingen

De Zwitser kon zijn ’titel’ op de Spaanse kuitenbijter niet verdedigen, daar hij niet aanwezig was in de vijfdaagse van Valencia. Wie ook geen kans maakte op de ritzege, was Jurgen Vandenbroeck. De Belg, kersverse transfer van Team LottoNL-Jumbo, was ziek en moest opgeven.

Vijf koplopers kleurden het eerste deel van de wedstrijd. Een duo van Quick-Step Floors bevond zich vooraan, met Belgisch kampioen Philippe Gilbert als blikvanger. Laurens de Plus was zijn aanwezige ploeggenoot. Ook drager van de Meta Volante-trui – en na de etappe ook leider in het bergklassement – Cyril Gautier van AG2R La Mondiale was mee. De andere twee: Igor Antón (Dimension Data) en Lawson Craddock (Cannondale-Drapac)

Klassementsrenners

Het peloton kwam onder tempo van Team Sky echter snel terug op de kopgroep, die maximaal vijf minuten voorgift had. Antón en Gilbert lieten de andere drie gaan, waarna dat drietal met een kleine minuut verschil op het peloton richting de eerste passages van de slotklim reed.

Team Sky reed voor Wout Poels, met hen aan kop van het peloton kwam in de finale Movistar Team. De Spaanse armada kende Nairo Quintana als kopman. Bij het inrijden van Llucena, het dorpje gelegen kort voor de start van Camins del Penyagolos, was het gat nog maar een halve minuut.

Aan de voet van de slotklim was het drietal er ook aan voor de moeite. Quintana gooide meteen maar de knuppel in het hoenderhok. Merhawi Kudus van Dimension Data probeerde te volgen. De Witte Adelaar was echter niet te stoppen. Hij zette zijn verjaardag – de Colombiaan wordt vandaag 27 – mooi in het zonnetje. Na iets meer dan vijf uur koers kon hij de handen in de lucht steken. Quintana wordt ook de nieuwe leider in het klassement.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Meer zoals dit

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Bondscoach Vanthourenhout baalt na WK-forfait Benoot: ‘Tiesj is onvervangbaar’

Tiesj Benoot is out voor de rest van het seizoen, na een zware val...