HomeNieuwsKrawatencross Lille: Van der Poel klopt Van Aert in eigen Lille

Krawatencross Lille: Van der Poel klopt Van Aert in eigen Lille

Mathieu van der Poel kwam als eerste over de streep in de Krawatencross in Lille. Hij won op het grondgebied van Wout va...

Mathieu van der Poel kwam als eerste over de streep in de Krawatencross in Lille. Hij won op het grondgebied van Wout van Aert.

De Krawatencross in Lille was niet alleen thuiskomen voor Sanne Cant. Een tweede regenboogtrui kende er zijn thuis. Wout van Aert komt uit het dorpje, even onder Turnhout gelegen. Het parkoers van de Krawatencross, op de Lilse Bergen, kende hij als geen ander. De Krawatencross vormde net als bij de vrouwen de laatste wedstrijd van het DVV Trofee-klassement. Wout van Aert ging, met vijf van de zeven DVV Trofee-crossen op zijn palmares deze winter, onbedreigd af op de eindzege.

Ook zijn sportieve rivaal Mathieu van der Poel was aanwezig, de Nederlands kampioen wilde opnieuw revanche nemen op zijn misgelopen wereldtitel in Luxemburg vorig weekend. De twee besten van de cross namen al snel de kop van de wedstrijd in handen. Waar de vrouwencross er nog droog bij lag, was intussen de regen al wat belangrijker geworden. Het zorgde voor schuifpartijen in de aanvangsfase.

Mathieu van der Poel won eerder deze week de Parkcross in Maldegem. Mathieu van der Poel won eerder deze week de Parkcross in Maldegem.

Tactische cross

Van der Poel nam meteen maar over. Zoals vaker het geval kon de Nederlands kampioen niet wachten om de tegenstand te testen. Tom Meeusen, vorige week met een gescheurd kader in de openingsronde de meest ongelukkige van het hele stel, kon volgen. Van Aert kwam een aantal tellen later. Een slippertje van Van der Poel zorgde voor een verandering van leider. De wereldkampioen nam al snel de kop.

Nadat alles weer bij elkaar kwam, was het in de derde ronde opnieuw de Nederlands kampioen die aan de boom schudde. Deze keer werd het veld wat verder uit elkaar geslagen. Er bleven nog vijf renners voor de zege over. Daarvan probeerde Lars van der Haar de slimste te zijn. De Woudenberger van Telenet Fidea Lions reed met nog twee ronden te gaan weg.

Maar ook zijn poging slaagde niet. Het vijftal ging in de slotronde strijden om de winst. Tom Meeusen kreeg een klein gaatje, vanwege een slippertje van Van Aert. De wereldkampioen en Van der Poel kwamen kort daarna bijna heel hard ten val, nadat Van Aert de controle over zijn fiets verloor. De Nederlands kampioen maakte in de technische tweede helft van de omloop alsnog een eind aan de dromen van Van Aert. Hij pakte weer revanche op zijn Belgische rivaal.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Bondscoach Moerenhout glashelder: ‘De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin’

Het verhaal is bekend: Tom Dumoulin stopt aan het einde van het jaar, maar...

Column | De afgelopen Tour de France en het dopingduiveltje

In onze Vuelta-special/Tourterugblik (hier te bestellen) blikken we zoals de titel al zegt vooruit...

Meer zoals dit

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Bondscoach Moerenhout glashelder: ‘De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin’

Het verhaal is bekend: Tom Dumoulin stopt aan het einde van het jaar, maar...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...