Degenkolb: 'Moeilijke periode ligt achter me, ik noem dit geen comeback'

John Degenkolb boekte vandaag zijn eerste zege van 2017. De Duitser stak voor het eerst de handen in de lucht in het ten...

Degenkolb: 'Moeilijke periode ligt achter me, ik noem dit geen comeback'
  • John Degenkolb John Degenkolb

John Degenkolb boekte vandaag zijn eerste zege van 2017. De Duitser stak voor het eerst de handen in de lucht in het tenue van Trek-Segafredo.

"Wat een krankzinnige etappe", begon Dege aan zijn relaas kort na de aankomst. "Ik zat de hele dag op mijn limiet." Door een zandstorm vroeg in de koers ontstonden waaiers. "Daar zat ik niet meteen in de eerste groep", aldus de Duitser van Trek-Segafredo.

"Ik heb daarna hard moeten vechten om weer terug vooraan te geraken. Het was geweldig werk van de ploeg wat hiervoor zorgde", gaf hij zijn ploeggenoten een schouderklopje. "Ze maakten me daarmee mentaal ook sterker, waardoor ik absoluut voor de winst wilde gaan."

Comeback

In de hectische finale wist Trek-Segafredo zich een weg naar voren te banen. Toen Reinardt Janse van Rensburg de sprint aanging, leek hij lange tijd op weg naar de zege. De Zuid-Afrikaan werd nog door één renner geklopt. "We gingen vol gas voor de zege en ik kreeg een goede lead out", kijkt Degenkolb terug op zijn sprint.

"Het is geweldig om het seizoen op deze manier te beginnen", vertelde de Duitser. "Ik wil dit geen comeback noemen. Ik heb een moeilijke periode gehad, maar die ligt achter me. Ik ben nu bezig met de voorbereiding op de klassiekers, tot nu toe gaat dat heel goed." Nog een laatste bedankje voor Trek-Segafredo kon er ook uit. "De ploeg is heel sterk en gemotiveerd. Het voelt geweldig om mijn eerste zege te schenken aan mijn nieuwe ploeg."

Foto's: Cor Vos