Eerste zege Degenkolb voor nieuwe werkgever Trek-Segafredo

Ook John Degenkolb is van de 0 af. De Duitser won de geanimeerde derde etappe in de Dubai Tour en pakte zijn eerste wins...

Eerste zege Degenkolb voor nieuwe werkgever Trek-Segafredo
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • John Degenkolb John Degenkolb

Ook John Degenkolb is van de 0 af. De Duitser won de geanimeerde derde etappe in de Dubai Tour en pakte zijn eerste winst voor Trek-Segafredo.

Het was Marcel Kittel all the way tot nu toe in Dubai. In zowel de eerste als tweede etappe nam hij de maat van Dylan Groenewegen. Werd in de eerste etappe Mark Cavendish derde, gisteren was de eer aan Jakub Mareczko.

Kittel moest het opvallend genoeg gisteren vrijwel alleen oplossen in de slotkilometer. "Fabio Sabatini zette me af wanneer het moest, daarna hield Matteo Trentin het tempo hoog en ben ik vervolgens van wiel naar wiel gesprongen", reageerde de Duitse sprinter van Quick-Step Floors. "Het is mooi om ook eens op deze manier te winnen."

Waaiers

Net als gisteren nam een viertal vroeg de benen. Mark Christian van Aqua Blue Sport was opnieuw van de partij. Met Alex Dowsett van Movistar had hij een landgenoot mee. Ook Luka Pibernik (Bahrain Merida) en Loïc Vliegen (BMC Racing Team) hielden het Britse duo gezelschap.

Achteraan viel het al snel uiteen in waaiers. Een vreemd incident volgde. Door veel opstuivend zand hadden de renners niet alles meer helder voor ogen. Blauwe trui Marcel Kittel kreeg een klap van Andriy Grivko (Astana). Vervolgens reed de Duitser met een bebloede wenkbrauw rond. Na een lange tijd keerde de rust in het peloton weer terug.

Nadat de vluchters in de slotkilometers werden gegrepen, was het voor de derde dag op rij de beurt aan de sprinters. Een ontregelde sprint zou volgen. Reinardt Janse van Rensburg, ploeggenoot van Mark Cavendish, ging de sprint aan en zag nog maar één renner langszij komen. John Degenkolb, die deze winter Team Giant-Alpecin verruilde voor Trek-Segafredo, bezorgde zijn ploeg zijn persoonlijke eerste zege van 2017. Sonny Colbrelli werd derde.

Foto's: Cor Vos