Kittel na tweede zege: 'Eens op deze manier winnen is ook leuk'

Marcel Kittel kroonde zich voor de tweede dag op rij tot etappewinnaar in de Dubai Tour. De Duitser versloeg opnieuw Dyl...

Kittel na tweede zege: 'Eens op deze manier winnen is ook leuk'

Marcel Kittel kroonde zich voor de tweede dag op rij tot etappewinnaar in de Dubai Tour. De Duitser versloeg opnieuw Dylan Groenewegen voor de zege.

Derde was deze keer niet Mark Cavendish, maar het Italiaanse talent Jakub Mareczko van Wilier Triestina. Kittel bracht de zegeteller voor Quick-Step Floors alweer op acht dit jaar. De ploeg van Patrick Lefevere heeft een abonnement op veel zeges in het voorseizoen en een abonnement op het grootste aantal zeges per jaar.

Toch was de overwinning van de Duitse sprinter vandaag minder een overwinning van de ploeg dan gisteren. Gisteren kwam op ruim anderhalve kilometer van de streep een mooie trein aanzetten die Kittel naar de overwinning loodste. Vandaag was dat niet het geval. Op dezelfde afstand van de streep hoopte de Belgische formatie een trein te vormen, maar deze ontspoorde. De Duitser had alleen Matteo Trentin nog als loods over en moest het al gauw zelf opknappen.

Anders dan anders

"Het was vandaag heel erg lastig", aldus de Duitse sprinter op de website van zijn ploeg. "De finale was anders dan anders en een beetje risicovol. We kregen daardoor niet de kans onze wil aan het peloton op te leggen in de slotkilometers. Maar het omgaan met verschillende koerssituaties toont de kracht van de ploeg aan", zei Kittel.

Dylan Groenewegen ging vroeg de sprint aan en leek lang op weg naar de zege. Tot de Duitser zijn duivels ontbond. Lange tijd was hij echter niet te zien. "Fabio Sabatini bracht me naar voren toen het belangrijk werd. Daarna kon Matteo Trentin het tempo hoog houden, waarna ik tot slot van wiel naar wiel sprong. Het is leuk om eens zo te winnen", aldus een tevreden Kittel.

De Duitser blijft in de blauwe trui, met acht seconden voorsprong op de Nederlands kampioen. "De Dubai Tour heeft me altijd goed gelegen", legt de Duitser uit. "Maar de wedstrijd is nog niet voorbij, ons doel is om te blijven gaan voor zeges en het dag voor dag te bekijken." Ook vorig jaar won Marcel Kittel het eindklassement in de Dubai Tour.

Foto's: Cor Vos