Marokkaans kampioen tekent contract bij UAE Abu Dhabi

UAE Abu Dhabi heeft een 26ste renner aan haar ploeg toegevoegd. Het gaat om de Marokkaans kampioen op de weg Anass Ait e...

Marokkaans kampioen tekent contract bij UAE Abu Dhabi

UAE Abu Dhabi heeft een 26ste renner aan haar ploeg toegevoegd. Het gaat om de Marokkaans kampioen op de weg Anass Ait el Abdia.

Dat maakte de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten bekend in een persbericht. El Abdia is een 23-jarige Marokkaanse renner die vorig jaar nationaal kampioen werd op de weg. Met ritwinst, een derde plaats en vele dagen in verschillende leiderstruien maakte hij ook al mooi weer in de ronde van zijn eigen land.

Ait el Abdia bracht in 2014 en 2015 twee jaar door in het UCI World Cycling Center in het Zwitserse Aigle. Hij werd vorig jaar 47ste in de olympische wegrit in Rio de Janeiro en 22ste op het wereldkampioenschap in Qatar. Ait el Abdia maakte deel uit van de vroege vlucht en was een van de laatste overlevende aanvallers.

Ontwikkeling

Giuseppe Saronni, de Italiaanse manager van UAE Abu Dhabi, is blij met de komst van de Marokkaan. "We zijn blij Anass in ons midden te mogen verwelkomen", aldus de Italiaan in het persbericht van de ploeg. UAE Abu Dhabi is de opvolger van Lampre-Merida en maakt in haar eerste jaar gelijk deel uit van de WorldTour.

"Zijn carrière als wielrenner is tot nog toe goed verlopen, gezien de twee jaar in het UCI World Cycling Center. Ook Tsgabu Grmay heeft dat eerder gedaan. Het zou mooi zijn als Anass dezelfde ontwikkeling zou kunnen doormaken. Hij is gemotiveerd en het personeel dat hem heeft onderzocht heeft ons op het hart gedrukt dat zijn waarden goed genoeg zijn om op dit niveau goed mee te kunnen doen."

Foto's: Cor Vos